Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dežni kaos na začetku rallyja

WRC Hrvaška – 1. dan dopoldne
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2022 14:14

Kalle Rovanpera je najhitrejši po dopoldanskih štirih preizkušnjah, ki jih je zaznamoval dež.

Artur Švarc

Rovanpera je dobil tri od štirih preizkušenj na gladkem in mokrem asfaltu in izkoristil dejstvo, da je vozil prvi. Njegova prednost pred Neuvillom je 12,5 sekunde, tretji, Tanak, pa zaostaja že za 47,3 sekunde. Samo 1,9 sekunde zadaj je na četrtem mestu Craig Breen, ki bo začel popoldanski del, moštveni kolega Greensmith je mesto za njim, je pa Ford že takoj po štartu tretje preizkušnje doživel hladen tuš, ko je izgubil Formauxa, Francoz je na luži v blagem desnem ovinku izgubil zadek in čez živo mejo priletel na dvorišče in v silosnik ter odstopil. Tudi četrti član Modrega ovala, Loubet je na dveh preizkušnjah doživel kar tri prebite gume in predčasno zaključil rally pri sosedih.

Šesti je dopoldne končal Solberg, sledita še dve Toyoti, Kacuta in Evans, oba zaostajata dve minuti, deseterico pa zaključuje Rossel s Citroenom C3 Rally 2 na devetem mestu kot najhitrejši v Rally2, 16 sekund pred Ingramom s Fabio Evo na desetem mestu.

Aljoša Novak je s Fabio Rally2 na 35. mestu in zaostaja 9 minut in pet sekund, Darko Peljhan pa na 38. mestu še minuto več.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija