Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Rovanpera suvereno dokončal petek

WRC Hrvaška – 1. dan popoldne
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2022 21:45

Toyotin voznik si je že po prvem dnevu na Hrvaškem privozil občutno prednost.

Artur Švarc

Vodilnega v prvenstvu mokre ceste in umazanija niso pretirano pretresli in je dobil šest od osmih današnjih preizkušenj. Rovanpera bo soboto začel z lepo prednostjo minute in štirih sekund pred Neuvillom, ki je pokasiral še 40 sekund kazni zaradi štirih minut zamude v servisno cono, potem ko je odpovedal alternator in sta s sovoznikom 800 metrov potiskala avto do servisne cone.

Tanak je popoldne začasno prišel do drugega mesta, a je na sedmi preizkušnji izgubil 20 sekund zaradi predrte gume. Pri Fordu na stopničke cilja Breen, ki je četrti z minuto in 35 sekund zaostanka, 12 pa jih je pridelal zaradi izleta s ceste na drugi preizkušnji.

Na lestvici sledijo Solberg na petem, Evans na šestem in Kacuta na sedmem. Ford je kot rečeno dopoldne izgubil kar dva člana, Formaux se je izstrelil s ceste v prvem ovinku preizkušnje, Loubet pa je s tremi prebitimi gumami po dveh preizkušnjah ostal ob cesti.

Rovanpera je dobil prvi dve popoldanski preizkušnji in povedal, da je vse skupaj vzel bolj previdno zaradi slabših razmer kot dopoldne. Kljub temu, da je bil popoldne počasnejši, je bil še vedno skupno hitrejši za 6 desetink od Neuvilla, ki je uspešno nadoknadil 40 sekund kazni.

Zadnja tri mesta med deseterico zasedajo rally2 dirkalniki, Rossel s C3 pred Grazinom s Fabio in Camillijem s C3. Novak in Ocvirk sta napredovala na 31. mesto, zaostajata za 16 minut in 9 sekund, 2 mesti za njima je Peljhan, ki zaostaja 18 minut in 49 sekund.

Rally se nadaljuje v soboto z novimi osmimi preizkušnjami.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija