Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Canet do pola na vrtiljaku

Moto2 Portimao - Kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2022 17:26

Dirkač ekipe Pons izkoristil bistveno boljše pogoje, ki so pričakali dirkače razreda Moto2.

Matic Kovačič

Nedeljsko dirko srednjega tekmovalnega razreda bo iz najboljšega štartnega mesta začel španski dirkač ekipe Pons HP40 Aron Canet, ki je tako najbolje izkoristil prvih petnajst minut suhe steze v razredu Moto2. Iz drugega mesta bo dirko pričel Američan Cameron Beaubier, na tretje pa se je v zadnjem poizkusu prebil Britanec Jake Dixon.

Dolgo vodilni Tony Arbolino je na koncu padel na četrto mesto, iz petega mesta bo dirko pričel dirkač ekipe Red Bull Ajo Augusto Fernandez, drugo štartno vrsto pa je zapolnil Arbolinov moštveni kolega v ekipi MarcVDS Sam Lowes.

Moštvena kolega iz ekipe Honda Team Asia Ai Ogura in Somkiat Chantra bosta dirko pričela iz tretje vrste, kjer bo štartal tudi drugi ameriški dirkač v razredu Joe Roberts, medtem ko bodo Španca Jorge Navarro in Albert Arenas ter Nemec Marcel Schrotter tvorili četrto štartno vrsto.

Vodilni v skupnem seštevku Celestino Vietti bo dirko pričel iz trinajstega mesta, iz pete štartne vrste pa bosta dirko začela tudi Španca Marcos Ramirez na MV Agusti in Fermin Aldeguer na motorju znamke Boscoscuro. Iz šeste vrste bodo dirko pričeli najmlajši dirkač v razredu Moto2, Nizozemec Zonta van den Goorbergh, italijanski dirkač Lorenzo Dalla Porta in Tajec Keminth Kubo, ki zaradi padca ni postavil časa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija