Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Epski boj v zadnjem ovinku dobil Bautista

VN Portugalske - 1. Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.05.2022 16:49

Španski veteran uspel slaviti jubilejno dvajseto zmago v barvah Ducatija.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 21 krogov dolge dirke razreda Superbike v portugalskem Estorilu je postal dirkač Ducatija Alvaro Bautista, potem ko je na pospeševanju iz zadnjega ovinka v zadnjem krogu uspel prehiteti dirkača Yamahe Topraka Razgatliogluja, ki je na koncu cilj prečkal kot drugi, medtem ko si je zadnje mesto na stopničkah uspel zagotoviti najhitrejši po kvalifikacijah Jonathan Rea s Kawasakijem.

Na zelo osamljenem četrtem mestu je dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, medtem ko je Xavi Vierge s petim mestom prišel do najboljše uvrstitve v njegovi mladi Superbike karieri, hkrati pa je tudi dobil moštveni dvoboj z Ikerjem Lecuono, ki je dirko zaključil tik za njim na končnem šestem mestu.

Drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes se je v zadnjem krogu uspel prebiti na končno sedmo mesto in pred na koncu osmega Scotta Reddinga na tokrat v posebno rumeno barvo obarvanega BMW-ja M1000RR, s čimer nemški proizvajalec želi proslaviti petdesetletnico njihovega M oddelka. Britanec, ki je sicer večino dirke prebil v boju za peto mesto z obema tovarniškima Hondama, je za seboj na koncu uspel zadržati drugega tovarniškega dirkača Ducatija Michaela Rinaldija na devetem in visokoraslega Francoza Lorisa Baza iz ekipe Bonovo BMW na desetem mestu.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še španski veteran Xavi Fores iz ekipe GoEleven na enajstem mestu, mladi italijanski dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani na dvanajstem mestu, dirkač ekipe Barni Ducati iz San Marina Luca Bernardi na trinajstem mestu, japonski dirkač ekipe GRT Yamaha Kohta Nozane na štirinajstem mestu in izkušeni irski dirkač Bonovo BMW Eugene Laverty na končnem petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija