Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Oncu do drugega pola v letošnji sezoni

Moto3 Mugello - Kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.05.2022 13:49

Turški dirkač ekipe Tech3 presenetil konkurenco in osvojil najboljši štartni položaj.

Matic Kovačič

Nedeljsko dirko razreda Moto3 v Mugellu bo iz najboljšega štartnega položaja začel turški dirkač ekipe Tech3 Deniz Oncu, ki si je tako po dirki v Portimau pridirkal še drugi najboljši štartni položaj v sezoni. Še bolj je s drugim mestom na koncu presenetil španski novinec Dani Holgado, iz tretjega mesta pa bo dirko začel dirkač Leopard Honde Dennis Foggia.

V zadnjem poskusu se je dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia uspel prebiti na začetek druge vrste s četrtim mestom, ob njem pa bosta dirko začela še njegov moštveni kolega Izan Guevara in povratnik po poškodbi John McPhee, ki dirka za ekipo Husqvarne. 

Iz tretje vrste bodo dirko začeli Diogo Moreira, domačin Riccardo Rossi in Moreirin moštveni kolega Ryusei Yamanaka, medtem ko bodo četrto štartno vrsto tvorili Holgadov moštveni kolega Jaume Masia, Foggiin moštveni koelga v ekipi Leoaprd Tatsuki Suzuki in drugi dirkač ekipe Sic58 Lorenzo Fellon.

Peta štartna vrsta bo pomenila začetek za novince Mattea Bertelleja, Scotta Ogdena in mladega Španca Davida Munoza, ki bo na dirkah svetovnega prvenstva nastopil sploh prvič, saj je bil na preteklih dirkah premlad za nastop. Iz šeste štartne vrste se bodo v dirko pognali Andrea Migno, Carlos Tatay in Stefano Nepa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija