Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dvojna zmaga za ekipo Aspar

Moto3 Mugello - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2022 12:05

Dirko v Mugellu zaznamovali bitka za zavetrje in številne napake dirkačev.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Mugellu je po kazni Izana Guevare zaradi nespoštovanja meja steze v zadnjem krogu postal njegov moštveni kolega Sergio Garcia, Guevara se je na koncu moral zadovoljiti s drugim mestom, na tretjem mestu pa je dirko zaključil Japonec Tatsuki Suzuki, ki je tako prišel do prvih stopničk po sezoni 2020, hkrati pa v ekipi Leopard poskrbel za nekaj dobre volje po napaki in odstopu Dennisa Foggie.

S četrtim mestom je zelo slab vtis po kvalifikacijah uspel popraviti italijanski veteran najšibkejšega razreda Andrea Migno, s petim mesto je zelo lepo posvetilo lani v Mugellu tragično preminulemu Jasonu Dupasquierju pripravil njegov nekdanji moštveni kolega Ryusei Yamanaka, šesterico pa je tokrat zaključil domačin Riccardo Rossi, prvih šest dirkačev pa je na koncu ločila le ena sekunda.

S sedmim mestom je do uspeha kariere uspel priti španski novinec Ivan Ortola, za njim sta se na osmo in deveto mesto zvrstila moštvena kolega iz ekipe Avintia Elia Bartolini in Matteo Bertelle, deseterico pa je uspel zaključiti še en španski novinec, dirkač ekipe Tech3 KTM Adrian Fernandez.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Španec David Munoz na enajstem mestu ob njegovem debiju na dirkah svetovnega prvenstva, Avstralec Joel Kelso na dvanajstem mestu, Mario Aji na trinajstem mestu, Lorenzo Fellon na štirinajstem mestu in Deniz Oncu, ki je kljub padcu sredi dirke uspel na koncu priti do petnajstega mesta in ene točke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija