Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Najboljši šport na svetu

Zgodbe navijačev
Najboljši šport na svetu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.07.2022 17:27

Tribune Red Bull Ringa so bolj ali manj oranžno obarvane in se šibijo pod navdušenimi Maxovimi navijači. Med njimi pa smo srečali tudi Istvana, ki se je v Spielberg pripeljal s sosednje Madžarske, vendar ne v podporo aktualnemu šampionu, pač pa iz strastne privrženosti kraljici motošporta.

Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Istvan Kurnasz spremlja Formulo 1 že od začetka 1990-ih, prvo dirko pa si je v živo ogledal v domovini leta 1994. V Avstrijo, ki je od njegovega domačega kraja oddaljena 6 ur vožnje, prihaja že nekaj let, z izjemo nesrečnega leta 2020. Domače dirke nikoli ne izpusti, poleg Avstrije pa je obiskal tudi nekaj drugih razmeroma bližnjih evropskih dirk. Najdlje se je na dirko peljal v belgijski Spa.

Med petkovim treningom sem nanj naletela za eno izmed tribun, ob ograji, kjer sicer ni bilo razposajenega navijaškega vzdušja s trobljami in tudi kakšnim dimnim rekvizitom, je pa bila to točka, kjer se navaden smrtnik lahko najbolj približa stezi. Poleg Istvana in njegovega prijatelja, s katerim sta skupaj prišla v Avstrijo, je bilo ob ograji še nekaj najbolj zagretih navijačev, ki so se do tja povzpeli čez precej resno strmino. Pojasnil mi je, da takšna nepregledna množica Oranžnih ni nič nenavadnega v Avstriji in da je Spielberg skoraj neke vrste Maxova druga domača dirka. Nizozemski navijači jo namreč tradicionalno obiščejo v velikem številu.

Najboljši šport na svetu

Seveda me je zanimalo, ali sta tudi njemu katera določena ekipa in dirkač še posebej pri srcu. »Vedno navijam za tistega, ki je drugi, za izzivalca,« je pojasnil. »Tako zdaj navijam za Charlesa. Lepo bi bilo, če bi v nedeljo zmagal, vendar bo najbrž zmagal Max.« Če se Istvanova pripadnost ekipam in dirkačem skozi leta spreminja, pa se njegova predanost športu ne. »Formulo 1 obožujem in vedno jo bom. To je najboljši šport na svetu.«

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija