Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Razgatlioglu do dominantne zmage

VN Velike Britanije - 1.Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.07.2022 17:46

Tovarniški dirkač Yamahe izkoristil hud boj med Reo in Bautisto, ki se je končal z napako in odstopom španskega dirkača.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve dirke razreda Superbike v Donington Parku je prepričljivo postal tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je slavil s prednostjo 6.4 sekunde pred tovarniškim dirkačem Kawasakija Jonathanom Reo, ki je sicer večino dirke preživel v boju s tovarniškim dirkačem Ducatija Alvarom Bautiste, ki je nekaj krogov pred koncem zaradi napake v zadnjem ovinku padel in odstopil. Kawasakijev ekipni uspeh je s tretjim mestom dopolnil Alex Lowes, oba dirkača pa sta japonskemu proizvajalcu pridirkala 500. in 501. stopničke v zgodovini dirkanja v prvenstvu Superbike.

S končnim četrtim mestom je uspeh sezone proslavil dirkač tovarniške ekipe BMW Scott Redding, ki v zadnjih nekaj krogih ni uspel zadržati naleta Lowesa. Na končnem petem mestu je s satelitskim Ducatijem prvo dirko zaključil italijanski dirkač Axel Bassani, šesterico pa je zaključil njegov rojak in tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi.

Na končno sedmo mesto se je v zaključku dirke uspel prebiti ameriški dirkač Yamahe Garrett Gerloff, svojo sploh prvo dirko v karieri na dirkališču v Doningtonu je tovarniški dirkač Honde Iker Lecuonal zaključil na končnem osmem mestu, na deveto mesto se je uvrstil visokorasli francoski dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz, ki tako kot Redding ta vikend preizkuša več novih delov na BMW-ju M1000RR, deseterico pa je zaključil Razgatlioglujev moštveni kolega v tovarniški ekipi Yamahe Andrea Locatelli.

Med dobitnike točk so se uvrstili še povratniki po poškodbah Phillip Oettl na enajstem, Lucas Mahias na dvanajstem in Xavi Vierge na trinajstem mestu, branilec naslova v britanskem Superbike prvenstvu Tarran Mackenzie je bil ob svojem debiju na koncu štirinajsti, zadnjo točko pa je s petnajstim mestom osvojil njegov precej bolj izkušeni rojak Leon Haslam za ekipo Pedercini Kawasaki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija