Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Takšen bo nov uvoz na severni ljubljanski obvoznici

Gradbena dela
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.08.2022 12:32

Iz Darsa sporočajo, da je rok za končanje gradbenih del, ki predvideva popolnoma novo prometno ureditev, postavljen na začetek julija prihodnje leto.

Urednistvo DARS, Promico, Mapri ProAsfalt

V naslednjih dneh bodo namreč začeli celostno obnovo odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med razcepom Zadobrova in priključkom Šmartinska cesta ter dela odseka med priključkom Šmartinska cesta in krožiščem Tomačevo, ki bo potekala v več fazah. To bo obenem pomenilo tudi nekoliko drugačen prometni režim na tem delu in posledično tudi gost promet z zastoji ob konicah. 

Do petka bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, nato sledi naslednja faza del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, ko bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Letos bodo dela potekala predvidoma do začetka zimske sezone, čez zimo bodo zapore odstranjene, tako da bodo dela pod zaporami cestišča znova stekla z aprilom in se v celoti zaključila do začetka julija 2023.

Celostna rekonstrukcija zajema:

zamenjavo celotne voziščne konstrukcije;

razširitev obstoječe hitre ceste na delu H3 od priključka Šmartinska cesta do razcepa Zadobrova: proti Novim Jaršam za dodatni vozni pas, proti Zadobrovi pa za dodatni vozni in odstavni pas, skladno s prometno študijo območja, ki vključuje tudi izgradnjo polnega priključka Leskoškova cesta;

gradnjo nova odstavne niše, ki zahteva izdelavo oporne konstrukcije med Tomačevim in Šmartinsko cesto;

zamenjavo vseh varnostnih ograj (betonske in jeklene);

postavitev integrirane betonske varnostne ograje s protihrupno ograjo na odseku med Tomačevim in Šmartinsko cesto na razdalji 995 metrov;

postavitev sedmih novih portalov in en polportal, namenjenih kažipotni signalizaciji;

postavitev novega elektronskega portala čez severno obvoznico H3;

zamenjavo cestne razsvetljave;

postavitev nove horizontalne prometne signalizacije;

prestavitev portala za elektronsko cestninjenje težkih vozil proti razcepu Zadobrova (zaradi izgradnje dodatnih pasov).

Takšen projekt bo stal skoraj 19 milijonov evrov, obenem pa iz Darsa sporočajo, da v sofinanciranju z Mestno občino Ljubljana od začetka lanskega oktobra izvajajo rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na hitro cesto H3. Dela obsegajo izgradnjo polnega avtocestnega priključka na Leskoškovo cesto, vključno z razširitvijo severne servisne ceste v dvopasovnico, izgradnjo krožnega križišča na severni in južni strani, rekonstrukcijo obstoječega nadvoza, gradnjo novega nadvoza ob obstoječem nadvozu, gradnjo nadvoza zaradi poteka priključnega kraka C s H3 (izvoz s H3 v smeri Zadobrove) pod južno servisno cesto, gradnjo podvoza zaradi poteka južne servisne ceste pod priključnim krakom južnega krožnega križišča na obstoječ nadvoz, prestavlja se Pot ob žici, kar zahteva gradnjo podhodov pod južnim krožnim križiščem, izgradnjo novih jeklenih portalov, izgradnjo novih opornih/podpornih zidov, preureditve cestne razsvetljave, prestavitve in ureditve telekomunikacijskega in optičnega omrežja, električnih inštalacij in električne opreme, prestavitev in zaščita klica v sili, ureditve vodovoda in plinovoda. Uvoz na H3 v smeri Zadobrove in Leskoškova cesta jug bosta odprta predvidoma sredi letošnjega septembra.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija