Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Foggia do zmage

Moto3 Silverstone - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.08.2022 13:26

Dirkač ekipe Leopard z zmago izkoristil odstop obeh dirkačev ekipe GasGas Aspar.

Matic Kovačič

Zmagovalec 17 krogov dolge in na trenutke zelo kaotične dirke razreda Moto3 v Silverstonu je postal italijanski dirkač luksemburške ekipe Leopard Dennis Foggia, na končnem drugem mestu je dirko, ki jo je začel na enaindvajsetem mestu, zaključil dirkač ekipe Ajo KTM Jaume Masia, na tretje pa se je uspel uvrstiti turški dirkač ekipe Tech3 KTM Deniz Oncu.

V vsesplošnem kaosu zadnjega kroga se je na končno četrto mesto uspel uvrstiti japonski dirkač ekipe CIP Kaito Toba, ki je na ciljni črti uspel za seboj zadržati nalet italijanskega dirkača Stefana Nepe, ki je tako britansko preizkušnjo zaključil kot peti, medtem ko je bil najhitrejši po kvalifikacijah, Brazilec Diogo Moreira na koncu tokrat šesti.

Up domače publike John McPhee je bil v svoji zadnji domači dirki kot član najšibkejšega razreda na koncu sedmi, Moreirin moštveni kolega Ryusei Yamanaka je bil po štartu iz prve vrste na koncu osmi, še en veteran najmanjšega razreda Andrea Migno je bil deveti, deseterico pa je zaključil španski član ekipe PrustelGP Carlos Tatay.

Tatayev moštveni kolega Xavi Artigas je bil na koncu enajsti, mladi up domače publike Scott Ogden je bil na koncu dvanajsti, moštvena kolega iz ekipe Sic58 Lorenzo Fellon in Riccardo Rossi sta dirko zaključila na trinajstem in štirinajstem mestu, zadnjo točko za petnajsto mesto pa je osvojil drugi dirkač ekipe Tech3 KTM Adrian Fernandez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija