Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

GasGas vstopa v razred MotoGP

Uradna potrditev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.08.2022 16:47

Španska znamka bo združila moči s francosko ekipo Tech3.

Matic Kovačič

Potem, ko se je ta poteza že dalj časa namigovala, je danes na posebni tiskovni konferenci na Red Bull Ringu postala tudi uradna. Španska znamka motorjev, ki jo ima od leta 2019 dalje v lasti avstrijski KTM, se s sezono 2023 seli tudi v razred MotoGP.

V najelitnejšem motociklističnem razredu bo nova znamka sodelovala z izkušeno francosko ekipo Tech3 pod vodstvom Herva Pocharala in bo tako znana pod imenom GasGas Tech3 Factory Racing. Kljub temu, da bo na papirju šlo za novega proizvajalca, ekipa ne bo imela na voljo olajšav za razvoj motorja, poleg tega pa tudi ne bo obravnavana kot nov proizvajalec v točkovanju proizvajalcev, saj se bodo točke ekipe Tech3 štele v konto KTM-a, saj si bosta obe ekipi nastopali z identičnim KTM-om RC16.

V luči potrditve je bil razkrit tudi prvi dirkač ekipe, to je postal Španec Pol Espargaro, ki se bo po dveh letih pri Hondi vrnil v družino KTM, hkrati pa se bo tudi vrnil v ekipo s katero je leta 2014 začel svojo dirkaško epizodo v razredu MotoGP. Drugi sedež v ekipi ostaja zaenkrat še odprt, zanj pa se najbolj potegujeta Portugalec Miguel Oliveira, ki se ga KTM še vedno trudi prepričati v obstanek, ter Avstralec Remy Gardner, ki letos v svoji krstni sezoni zastopa barve ekipe Tech3. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija