Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Spektakularni Sasaki zmagovalec

Moto3 Avstrija - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.08.2022 11:59

Dirkač ekipe Husqvarna kljub kazni do zmage na avstrijski preizkušnji.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda Moto3 je postal japonski dirkač ekiše Husqvarna Ayumu Sasaki, ki je do zmage prišel kljub kazni dvojnega dolgega kroga, zaradi česar se je v enem trenutku dirke znašel šele na enaindvajsetem mestu. Za dvojno japonsko zmagoslavje je poskrbel njegov rojak in dirka ekipe Leopard Honda Tatsuki Suzuki, novo pogodbo z ekipo Boe KTM za sezono 2023 pa je s tretjim mestom proslavil mladi španec David Munoz.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu dirko zaključil dirkač ekipe Tech3 KTM Deniz Oncu, peto mesto si je tokrat zagotovil vodilni v skupnem seštevku, sicer dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia, prvo šesterico pa je zaključil brazilski novinec Diogo Moreira, ki tako nadaljuje z za novinca zelo dobrimi predstavami. Sedmo mesto si je ob koncu dirke zagovovil Garciin moštveni kolega v ekipi GasGas Izan Guevara, osmo mesto je ob koncu pripadlo najhitrejšemu po kvalifikacijah Daniju Holgadu iz ekipe Ajo KTM, deveto mesto je osvojil Sasakijev moštveni kolega John McPhee, deseterico pa je zaključil tretji japonski predstavnik Kaito Toba, sicer dirkač ekipe CIP.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še en novinec Ivan Ortola na enajstem mestu, Dennis Foggia je bil kljub vročini na koncu dvanajsti, četrti japonski predstavnik v Moto3 Ryusei Yamanaka je bil na koncu trinajsti, še en španski dirkač Xavi Artigas je bil naslednji skozi cilj na štirinajstem mestu, zadnjo točko pa je tokrat osvojil italijanski dirkač Stefano Nepa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija