Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bagnaia slavil tretjo zaporedno zmago

VN Avstrije - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.08.2022 17:56

Italijanski dirkač Ducatiju prvič po letu 2008 pridirkal tri zaporedne zmage.

Matic Kovačič

Zmagovalec 28 krogov dolge avstrijske preizkušnje razreda MotoGP je postal italijanski tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki mu tudi težave s sprednjo pnevmatiko v zadnjih nekaj krogih niso uspele preprečiti tretje zaporedne zmage. Na drugem mestu je z zaostankom manj kot pol sekunde dirko zaključil tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo, na tretjem mestu pa je še enkrat več dirko končal Bagnaiin moštveni kolega Jack Miller.

Praktično neopazno je do četrtega mesta in najboljše uvrstitve v karieri dirkača razreda MotoGP prišel Luca Marini z Ducatijem ekipe Mooney VR46, peto mesto si je z Ducatijem ekipe Pramac zagotovil izkušeni francoski dirkač Johann Zarco, prvo šesterico pa je zaključil španski dirkač Aprilie Aleix Espargaro, ki še okreva po zlomu pete.

Sedmo mesto si je na domači dirki za KTM uspel zagotoviti južnoafriški dirkač Brad Binder, ki je za seboj uspel zadržati dirkača Suzukija Alexa Rinsa, ki je tako preizkušnjo končal na končnem osmem mestu. Kot deveti je dirko, na kateri je začel iz dvajsetega mesta, zaključil Marinijev moštveni kolega Marco Bezzecchi, deseti pa je skozi cilj, potem ko je v boju za stopničke v prvem ovinku zadnjega kroga padel, pripeljal drugi dirkač ekipe Pramac Jorge Martin.

Med dobitnike točk so se uvrstili še dirkač ekipe Gresini Ducati Fabio Di Giannantonio na enajstem mestu, Miguel Oliveira z drugim tovarniškim KTM-om na dvanajstem mestu, Maverick Vinales je z Aprilio po dobrem začetku padel na končno trinajsto mesto, Alex Marquez je bil s štirinajstim mestom edini Hondin dirkač med dobitniki točk, zadnjo točko pa je v predzadnji dirki svoje kariere za petnajsto mesto osvojil italijanski veteran na Yamahi Andrea Dovizioso.

Omeniti velja še odstopa Enee Bastianinija, ki je odstopil zaradi zlomljenega platišča sprednjega kolesa, ter Joana Mira, ki si je ob padcu zlomil desni gleženj, a zaenkrat še ni znano za kako hud zlom gre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija