Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bagnaia z zmago do zgodovinskega dosežka

VN San Marina - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.09.2022 15:35

Dirko sicer zaznamoval izjemen boj Bagnaie in Bastianinija v zadnjih osmih krogih dirke.

Matic Kovačič

Zmagovalec 27 krogov dolge dirke razreda MotoGP je postal Francesco Bagnaia, ki se je tako zapisal v zgodovino kot prvi dirkač Ducatija, ki mu je uspelo zmagati štiri dirke zapored. A na poti do zmage mu niti približno ni bilo lahko, saj je v zadnjih osmih krogih moral pretrpeti izjemen pritisk s strani na koncu drugouvrščenega Enee Bastianinija, oba dirkača pa je ob koncu ločilo le 0.034 sekunde. Na tretjem mestu je eno leto po debiju za Aprilio dirko zaključil Maverick Vinales.

Z drugim četrtim mestom zapored je dirkač ekipe Mooney VR46 Ducati Luca Marini izenačil svojo najboljšo uvrstitev v razredu MotoGP, hkrati pa uspel za seboj zadržati dirkača Yamahe Fabia Quartarara, ki je nanj v zadnjih krogih vršil veliko pritiska, a mimo njega na koncu ni uspel priti, ter je tako dirko zaključil kot peti. Prvo šesterico je tokrat zaključil drugi Apriliin tovarniški dirkač Aleix Espargaro.

Zanj precej osamljeno dirko je na sedmem mestu v Misanu zaključil tovarniški dirkač Suzukija, na osmem mestu pa je tokrat končal tovarniški dirkač KTM-a, ki se je na to mesto uspel prebiti iz začetnega petnajstega. Jorge Martin je prvo dirko po oznanitvi, da ostaja član ekipe Pramac tudi v naslednji sezoni, končal na devetem mestu, deseterico pa je s svojo tretjo uvrstitvijo v top 10 v letošnji sezoni tokrat zaključil Alex Marquez na Hondi.

Miguel Oliveira na drugem tovarniškem KTM-u je po pozni kazni dolgega kroga dirko tokrat zaključil kot enajsti, na dvanajstem mestu je svojo zadnjo dirko v karieri zaključil italijanski veteran Andrea Dovizioso na Yamahi, s trinajstim mestom je Raul Fernandez prišel do svojih prvih točk po dirki v Sachsenringu, preostale točke pa sta si razdelila dirkača na Hondah, saj je bil Stefan Bradl na koncu štirinajsti, Takaaki Nakagami pa petnajsti. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija