Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prvak kljub odstopu v prvem krogu predzadnje dirke sezone

Felipe Drugovich
Prvak kljub odstopu v prvem krogu predzadnje dirke sezone
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.09.2022 09:21

Kljub odstopu na dirki Formule 2 si je Felipe Drugovich zagotovil naslov na predzadnji dirki sezone.

Urša Prosenjak

Po koncu dirke je pojasnil, da se je trudil ohraniti mirne živce. »Seveda sem bil živčen, a to ni ničemur koristilo. Morali smo le uživati v trenutku. Seveda bi užival bolj, če bi bil na stezi, a je vseeno dobro.«

To je bil njegov drugi letošnji odstop, prvi je bil v Monaku, kjer je imel težave z gumami, hkrati pa je bil še kaznovan zaradi prehitre vožnje v boksih. A tudi prva letošnja nesreča ni pokvarila veselja novega šampiona.

»To so moje sanje. Verjetno vsakdo, ki se začne ukvarjati z dirkanjem, zlasti v Braziliji, sanja o Formuli 1, toda ko vidiš, kako težko je, kako zahtevna je pot do naslova, je to prav absurdno. Hvaležen sem vsem, ki so mi pomagali. Hvala, Brazilija, za podporo.«

Zdaj čaka na priložnost v Formuli 1. Pojavljajo se že govorice o njegovi prihodnosti, ki ga povezujejo z različnimi ekipami, kot so Aston Martin, AlphaTauri in celo Alpine. Trenutno so vse to šele ugibanja, je pa velika verjetnost, da bo v prihodnji sezoni dobil mesto rezervnega dirkača. Največ namigovanj se nagiba v smeri Aston Martina, vendar nič še ni gotovo.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija