Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Guevara slavil četrtič letos

Moto3 Aragon - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.09.2022 11:54

Španski mladenič z metronomično natančnostjo in hitrostjo prvenstvo čedalje bolj obrača v svojo korist.

Matic Kovačič

Zmagovalec 19 krogov dolge dirke razreda Moto3 je postal najhitrejši po kvalifikacijah dirkač ekipe GasGas Izan Guevara, ki je vodil od samega začetka do konca in je tako dobil še tretjo letošnjo špansko dirko. Na drugem mestu je z zaostankom skoraj sekunde dirko končal japonski dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki, s tretjim mestom pa je do njegovih prvih stopničk v karieri prišel španski dirkač ekipe Ajo Daniel Holgado.

Še šestič letos je na nehvaležnem četrtem mestu dirko zaključil dirkač ekipe Tech3 Deniz Oncu, s petim mestom je do rezultata kariere prišel njegov moštveni kolega Adrian Fernandez, medtem ko je šesto mesto in rezultat njegove mlade kariere na svoj račun vpisal še en španski dirkač Ivan Ortola.

Za Ortolo so se skozi cilj zvrstili še trije španski dirkači, saj je bil kljub kazni dolgega kroga zaradi neodgovorne vožnje David Munoz na koncu sedmi, drugi dirkač ekipe Ajo Jaume Masia si je na koncu zagotovil osmo mesto, deveti pa je skozi cilj pripeljal član ekipe PrustelGP Carlos Tatay. Deseterico je zaključil drugi član ekipe Husqvarna John McPhee.

Tatayev moštveni kolega Xavi Artigas je dirko zaključil kot enajsti in tik pred vodilnim članom ekipe Leopard Honda Tatsukijem Suzukijem na dvanajstem mestu. Zelo slabo sta se v dirki odrezala Guevarina glavna konkurenta v bitki za naslov Sergio Garcia in Dennis Foggia, ki sta dirko zaključila na trinajstem in štirinajstem mestu. Zadnjo točko je tokrat osvojil mladi brazilski dirkač Diogo Moreira.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija