Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Izjemni Miller do četrte zmage v karieri

VN Japonske - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2022 10:14

Avstralčeva dominantna zmaga poskrbela za veselje ob sicer slabem dnevu za tovarniško ekipo Ducatija.

Matic Kovačič

Zmagovalec 24 krogov dolge japonske preizkušnje razreda MotoGP je postal tovarniški dirkač Ducatija Jack Miller, ki se je v vodstvo prebil že kmalu po štartu in nato zastavil tako zelo visok ritem da se je brez večjih težav odpeljal konkurenci in na koncu slavil svojo prvo zmago po lanski dirki v Le Mansu in skupno četrto v karieri dirkača razreda MotoGP. Na drugem mestu je zelo dober vikend za KTM kronal Južnoafričan Brad Binder ob njegovem sploh prvem obisku japonskega dirkališča z MotoGP motorjem, na tretjem mestu pa je tokrat zaključil španski dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki je sicer večino dirke preživel na drugem mestu, na koncu pa zaradi obrabe pnevmatik popustil.

S končnim četrtim mestom je v drugi dirki po povratku na veselje Hondinih glavnih mož navdušil povratnik po hudi poškodbi desne roke Marc Marquez, peto mesto si je na koncu uspel zagotoviti Binderjev moštveni kolega Miguel Oliveira, ki je v zadnjih ovinkih uspel ustaviti nalet Luce Marinija, ki je tako dirko z Ducatijem ekipe Mooney VR46 zaključil kot šesti.

Maverick Vinales si je v dirki, od katere si je Aprilia obetala več, zagotovil končno sedmo mesto, kljub osmemu mestu pa je Fabio Quartararo uspel povečati prednost v skupnem seštevku, saj sta tako Francesco Bagnaia in Aleix Espargaro ostala brez točk. Končno deveto mesto je na koncu osvojil dirkač ekipe Gresini Enea Bastiniani, deseterico pa je zaključil Marinijev moštveni kolega Marco Bezzecchi.

Na današnji dirki so se med dobitnike točk uspeli uvrstiti še Johann Zarco na enajstem mestu, Pol Espargaro na dvanajstem mestu, Alex Marquez na trinajstem mestu, Franco Morbidelli na štirinajstem mestu in Cal Crutchlow na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija