Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dramatično soboto zaznamovali Martinov rekord in napake borcev za naslov

VN Malezije - kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2022 11:32

Kvalifikacije v razredu MotoGP ponovno navdušile in obljubile nedeljski jutranji spektakel.

Matic Kovačič

Kvalifikacije razreda MotoGP pred nedeljsko 20 krogov dolgo dirko je z izjemnim časom dobil dirkač ekipe Pramac Jorge Martin, ki se je s 1:57.760 kot prvi v zgodovini na malezijskem dirkališču spustil pod mejo 1:58 in tako bil skoraj pol sekunde hitrejši od konkurence. Drugo mesto si je ob koncu uspel zagotoviti dirkač ekipe Gresini Ducati Enea Bastianini, prvo štartno vrsto pa je zapolnil dirkač Honde Marc Marquez, ki je predtem moral nastopiti v prvi kvalifikacijski skupini.

S četrtim mestom in uvrstitvijo na začetek druge štartne vrste je navdušil dirkač ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi, ob njem pa bosta dirko pričela še zmagovalec zadnje dirke Alex Rins in Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini. Franco Morbidelli je najboljše letošnje kvalifikacije s tovarniško Yamaho pretvoril v končno sedmo mesto pred dirko na kateri bo moral opraviti dva kazenska dolga kroga zaradi neodgovorne in počasne vožnje, v tretjo štartno vrsto pa sta se uvrstila še Maverick Vinales z Aprilio in vodilni v skupnem seštevku Francesco Bagnaia z Ducatijem, ki je ob koncu kvalifikacij tudi padel.

Kaj bistveno bolje ni šlo tudi drugima dvema glavnima kandidatoma za naslov Aleixu Espargaroju, ki je prav tako padel in končal kot deseti, ter Fabiu Quartararu z drugo tovarniško Yamaho ki je po zdrsu prednjega kolesa in reševanju padca končal kot dvanajsti, med njiju pa se je na drugem tovarniškem Suzukiju na končno enajsto mesto zrinil Joan Mir.

Brad Binder na KTM-u, Jack Miller na drugem tovarniškem Ducatiju in Yamahin testni dirkač Cal Crutchlow bodo dirko pričeli iz pete štartne vrste, medtem ko bodo šesto tvorili Fabio Di GIannantonio na Ducatiju, Pol Espargaro s Hondo in Johann Zarco na še enem Ducatiju.

KTM-ova dirkača Miguel Oliveira in Remy Gardner bosta predzadnjo letošnjo dirko pričela iz sedme vrste, kjer bo štartal tudi Alex Marquez s Hondo, tudi on pa bo moral opraviti kazen dolgega kroga v dirki. Iz zadnje vrste bodo dirko pričeli Raul Fernandez na KTM-u, Hondin testni dirkač Tetsuta Nagashima in južnoafriški dirkač Darryn Binder z Yamaho.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija