Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bautista do nove dominantne zmage

VN Argentine - 1. Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2022 21:00

Ducatijev dirkač z novo dominantno predstavo vodstvo v prvenstvu povečal na 80 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve 21 krogov dolge preizkušnje prvenstva Superbike v Argentini je z novo izjemno predstavo postal dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je slavil s prednostjo več kot petih sekund pred dirkačem Kawasakija Jonathanom Reo, ki je v zadnjih krogih dirke uspel zlomiti zagrizen odpor dirkača Motocorse Ducati Axla Bassanija, ki je dirko zaključil na končnem tretjem mestu.

S četrtim mestom je na prvi dirki ob prvem obisku steze navdušil Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona, na končno peto mesto se je uspel osvojiti drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, prvo šesterico pa je uspel zaključiti drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes v zanj dokaj osamljeni dirki.

Na končnem sedmem mestu je dirko zaključil tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding, ki je v zadjih krogih za seboj uspel zadržati bližajoča se Andreo Locatellija z Yamaho na osmem mestu in Xavija Vierga na drugi tovarniški Hondi na devetem mestu, medtem ko je prvo deseterico na prvi dirki zaključil Reddingov moštveni kolega Michael van der Mark, ki se tako uspešno vrača po seriji težjih poškodb.

Enajsto mesto si je v eni od zadnjih dirk za ekipo Puccetti Kawasaki zagotovil francoski dirkač Lucas Mahias, dvanajsto mesto si je zagotovil povratnik v ekipo Barni Ducati Xavi Fores, trinajsto mesto je tokrat šlo v roke ameriškega dirkača GRT Yamahe Garretta Gerloffa, medtem ko sta si zadnje točke zagotovila še izkušeni Irec Eugene Laverty za štirinajsto mesto in turški dirkač tovarniške ekipe Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je po hudi napaki v uvodnem krogu in posledično padcu kljub poškodovanemu motorju prišel do ene točke za končno petnajsto mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija