Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mercedesa prepričljivo najhitrejša

Sobota - 3. trening
Mercedesa prepričljivo najhitrejša
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.10.2022 20:03

Na tretjem prostem treningu za VN Mehike se je na vrhu znašel Mercedesov dvojec, najhitrejši čas pa je pripadel Georgu Russellu. Lewis Hamilton je za svojim moštvenim tekmecem zaostal za približno desetinko sekunde. Še tri desetinke več pa je zaostal tretjeuvrščeni Max Verstappen.

Matej Natek

Na stezi bratov Rodriguez je bil na sporedu še zadnji prosti trening pred kvalifikacijami, za nemalo dvignjenih obrvi pa sta tokrat poskrbela oba Mercedesa. Russell je bil resda najhitrejši že na včerajšnjem 2. treningu, a bolj po zaslugi dejstva, da je bil edini izmed favoriziranih dirkačev, ki ni vozil zgolj na prototipnih gumah. In čeprav drži, da gre še vedno zgolj za prosti trening, pa imajo lahko pri Mercedesu pred nadaljevanjem precej razlogov za optimizem. Russell je vodstvo prvič prevzel v 12. minuti, ko je na rabljenem setu odpeljal krog 1:19.405. Deset minut kasneje pa ga je z vrha po zaslugi časa 1:19.296 zrinil Verstappen. Toda v 38. minuti, ko je napočil čas za svež komplet gum z rdečo oznako, se je na vrhu razpredelnice znova znašel Anglež.

Russell je dobrih 20 minut pred koncem ciljno črto prečkal s časom 1:18.399, sledil pa mu je Hamilton, ki je bil po dveh sektorjih celo hitrejši. A zadnji sektor se 7-kratnemu svetovnemu prvaku nikakor ni posrečil, saj je tam izgubil kar 3 desetinke sekunde. Kljub temu pa je trening končal kot drugi, saj je bila preostala konkurenca tokrat bistveno počasnejša. Celo Verstappnu, ki je pred svojim zadnjim poskusom opravil dva pripravljalna kroga, je bil od vrha oddaljen za več kot 4 desetinke. Leclerc, ki se je svojega kroga lotil 4 minute pred koncem, pa je na 5. mestu zaostal še 3 desetinke več. Tik pred Perezom, Sainzom, Norrisom in Bottasom, ki so bili tudi zadnji znotraj sekunde zaostanka za Russellom. V najboljši deseterici sta sicer končala še Cunoda in Albon.

Prosti treningi so torej končani, ob 22. uri pa so na sporedu kvalifikacije.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija