Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Rinsu zmaga, naslov osvojil Bagnaia

VN Valencije - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.11.2022 15:41

Alex Rins zadnjo dirko Suzukija v MotoGP zaključil na najboljši možen način, a največ veselja je bilo v Ducatijevi garaži.

Matic Kovačič

Zaključno, 27 krogov dolgo dirko sezone prvenstva MotoGP je dobil Suzukijev dirkač Alex Rins in tako poskrbel, da se japonski proizvajalec od prvenstva poslavlja na najboljši možen način. A tudi španskemu dirkaču ni bilo lahko, saj je dirko, ki jo je sicer vodil od prvega ovinka po odličnem štartu iz petega mesta, zaključil manj kot štiri desetinke pred dirkačem tovarniške ekipe KTM Bradom Binderjem, ki je tako sezono zaključil na enak način kot jo je tudi začel. Na končnem tretjem mestu je dirko zaključil najhitrejši po kvalifikacijah Jorge Martin na Ducatiju ekipe Pramac.

Fabio Quartararo je z Yamaho poskušal poskušal vse kaj je bilo možno in se z zelo borbeno vožnjo prebil do končnega četrtega mesta, kar pa vseeno ni bilo dovolj da bi uspel svoj lani osvojeni naslov prvaka. Binderjev moštveni kolega Miguel Oliveira se je od avstrijskega proizvajalca poslovil z odlično dirko, na kateri je ob koncu osvojil peto mesto, prvo šesterico pa je v zadnji dirki za Suzuki osvojil drugi tovarniški dirkač Joan Mir.

Miru so skozi cilj sledili trije Ducatiji, saj se je s solidno predstavo Luca Marini uspel prebiti do končnega sedmega mesta, osmo mesto in odstop Aleixa Espargaroja je bil dovolj, da si je na koncu Enea Bastianini zagotovil skupno tretje mesto v končnem seštevku, deveto mesto pa je bilo več kot dovolj, da je ob koncu dirke Fancesco Bagnaia poskrbel za pravo eksplozijo navdušenja, saj lahko italijanski proizvajalec slavi svoj prvi naslov prvakov med dirkači, na katerega so čakali dolgih 15 let. Deseterico je z eno svojih najboljših voženj v letošnji sicer zanj sila podpovprečni sezoni zaključil Quartararov moštveni kolega v tovarniški ekipi Yamahe Franco Morbidelli.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi06.11.2022 16:20
Zasluženo!
F1_tom07.11.2022 08:19
Agree. Škoda za Suzuki, da odhaja
© Copyright 1999-2023 Avtomanija