Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Čarovnija za Magnussena

Petek - Kvalifikacije
Čarovnija za Magnussena
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.11.2022 21:15

Kevin Magnussen je po spletu okoliščin Haasu in sebi pripeljal prvi pole position.

Artur Švarc

Kvalifikacije so se odvijale na mokri stezi, ki se je sušila in na koncu spet namočila, ves čas pa je vsake kvatre padlo nekaj dežja. V nepredvidljivih razmerah je loterija najbolje uspela Magnussenu, ki je bil v Q3 prvi na stezi s soft gumami, postavil najboljši čas, potem pa je George Russell prekinil dogajanje z izletom v pesek in rdečo zastavo. Po tem je spet močneje deževalo in od dirkačev smo na stezi videli le še Hamiltona, ki pa je šel bolj kot ne narediti pozdravni krog za svojo novo domovino.

Magnussen bo jutri na sprint dirki štartal pred Verstappnom in Russellom, ki mu bo družbo v drugi vrsti delal še Norris.

Najboljši strategi v F1, Ferrari, so imeli spet svoje trenutke slave. Da bi imeli v nepredvidljivh razmerah več možnosti, so v Q3 na stezo poslali Leclerca s srednjimi gumami za dež in upali, da se bo ulilo isto sekundo (kar se seveda ni) in Sainza na mehkih. Španec, ki bo dobil pet mest pribitka, je tako odpeljal peti čas, štartal pa bo ob Leclercu. Če so se že igrali s to možnostjo, bi morali narediti obratno. No, kakorkoli, Leclerc je takoj zavil v bokse po nove gume, a potem se je zgodil Russell in Monačan je ostal brez časa na zadnjem mestu v Q3.  

Današnji dosežek Magnussena je prvi pole za Dansko in prvi pole za ameriško ekipo po 1975.

Čeprav na začetku kvalifikacij ni deževalo, je bila steza mokra in dirkači so prišli na svetlo z intermediate gumami. Povedel je Alonso pred Verstappnom in Perezom. Za druge poskuse je Gasly obul gume za suho stezo in bil sprva počasnejši, v tretjem krogu pa je bilo vse vijoličasto, zato so vsi prileteli v bokse po mehke gume. V zadnjih treh minutah so se na vrhu menjavali številni, Q1 pa je dobil Norris pred Hamiltonom in Alonsom, izpadli pa so Latifi, Džou, Bottas (ki je sam želel obdržati intermediate gume), Cunoda in Schumacher.

V Q2 je malo deževalo, malo pa ne in potem spet isto, enako je bil malo na voljo DRS, pa spet ne. Po prvih nekaj krogih so dirkači začeli sporočati, da dežuje, zato zadnjih pet minut ni bilo več pričakovati sprememb.  A tik pred koncem je dež ponehal in spet se je pokazala možnost, da se še kaj spremeni. No, vseeno so potem izpadli Albon, Gasly, Vettel, Ricciardo in Stroll.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija