Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Na jubilejni dirki slavil Razgatlioglu

VN Indonezije - 1. Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.11.2022 16:09

Prva Superbike dirka tega vikenda je bila jubilejna 900. v zgodovini prvenstva.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 21 krogov dolge dirke prvenstva Superbike v Indoneziji, ki je potekala v izjemno zahtevnih razmerah, saj je dirkače poleg hude vročine oviralo tudi dejstvo, da so stezo 10 dni pred začetkom dirkaškega vikenda preplastili in je bila tako steza izven dirkaške linije zelo drseča in umazana, je postal tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgaltlioglu, ki je slavil s prednostjo več kot štirih sekund pred konkurenco. Na drugem mestu je dirko zaključil tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki tako še ni uspel slaviti osvojenega naslova prvaka, zadnje mesto na stopničkah pa je osvojil tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki se je s koncem prve dirke tudi uradno poslovil od možnosti osvojitve novega naslova.

Na dirki, ki so jo zaznamovale tudi velike razlike med dirkači, je končno četrto mesto osvojil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli, na petem mestu je skozi cilj pripeljal Bautistin moštveni kolega na drugem tovarniškem Ducatiju Michael Rinaldi, prvo šesterico pa je zaključil edini tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, saj se je njegov moštveni kolega Iker Lecuona poškodoval med petkovimi prostimi treningi.

Sedmo in osmo mesto sta si zagotovila najhitrejša dirkača satelitskim moštev Garrett Gerloff z Yamaho na sedmem mestu in Axel Bassani z Ducatijem na osmem mestu, drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes je preizkušnjo zaključil tik za njima na devetem mestu, deseterico pa je po preboju iz ozadja po težavah v prvem krogu dirke uspel zaključiti Loris Baz na BMW-ju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija