Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zadnji trening pred sprintom Oconu

Sobota - 2. trening
Zadnji trening pred sprintom Oconu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.11.2022 17:33

Na drugem prostem treningu za VN Sao Paula je najhitrejši čas pripadel Estebanu Oconu. Drugo mesto je osvojil Sergio Perez, tretji pa je bil George Russell.

Matej Natek

V Sao Paulu je bil na sporedu še zadnji prosti trening pred sprint dirko, temu primerno pa je bilo tudi dogajanje na stezi. Moštva so se namreč pred nadaljevanjem osredotočala predvsem na življenjsko dobo pnevmatik. Temu primeren pa je bil tudi končni vrstni red, saj se je na vrhu lestvice na koncu znašel Ocon. Francoski dirkač je v 27. minuti odpeljal čas 1:14.604 in ostal v vodstvu vse do konca treninga. Oconu se je približno 10 minut kasneje še najbolj približal Perez, z zaostankom dobre desetinke sekunde.

Pred Oconom se je že od 10. minute naprej v vodstvu nahajal Russell, ki pa je imel pri svojem poskusu nameščene včerajšnje gume z rdečo oznako. Vseeno pa je do konca treninga izgubil zgolj dve poziciji – kar tudi potrjuje, da fokus tokrat preprosto ni bil na postavljanju hitrih časov. Na četrtem mestu se je tako znašel še drugi Alpinov dirkač, Alonso, ki pa je imel že več kot štiri desetinke sekunde zaostanka za svojim moštvenim tekmecem. Peti je bil Verstappen, šesti Hamilton, v najboljši deseterici pa so bili še Gasly, Schumacher, Magnussen in Norris.

Omeniti še velja, da je za Williams namesto Albona izjemoma nastopil Sargeant. Ameriški dirkač, ki je v lovu za superlicenco, odpeljal 28 krogov in osvojil zadnje mesto. Približno tri desetinke počasneje od Latifija, ki je tokrat šestnajsti.

Danes ob 20:30 bo na sporedu še sprint dirka.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija