Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Hamilton najhitrejši na prvem treningu

Petek - 1. trening
Hamilton najhitrejši na prvem treningu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2022 12:20

Oba Mercedesa sta bila na vrhu na prvem treningu zadnje dirke sezone, kjer se je kalila tudi cela četica mladcev.

Artur Švarc

Lewis je bil hitrejši od obeh Mercedesov, tretje mesto pa je pripadlo Leclercu, ki si je ves čas treninga izmenjeval mesto s Perezom, ta je na koncu končal kot četrti. 

Kar je najbolj zanimivo, kar osem rednih voznikov je prepustilo svoje sedeže mladini, le pri Mercedesu in AlphaTauriju so peljali s stalno zasedbo. Za Williams je vozil Logan Sargeant, Jack Doohan za Alpine, Pietro Fittipaldi za Haas, Felipe Drugovich je sedel v Strollovem sedežu pri Aston Martinu, Pato OWard pri McLarnu, Shwartzman je zamenjal Sainza pri Ferrariju, Liam Lawson pa Verstappna pri Red Bullu. Namesto Džouja je pri Alfi volan vrtel tudi Kubica.

Seveda brez težav ni šlo. Sargeant se je zavrtel v prvem ovinku, Doohan je pregrel motor v boksih, OWard je ustavil zaradi težav z elektroniko, Lawson pa je skoraj zgrešil mesto v boksih. Večina od njih je vseeno navdušila svoje delodajalce.

Perez in Leclerc sta bila tudi prva, ki sta zgodaj šla na mehke gume in si ves čas podajala vrh lestvice. 13 minut pred koncem sta oba Mercedesa ponovila Brazilijo in prišla na vrh. 

Čisto pred koncem je Lawson postavil le dve desetinki slabši čas od Pereza, kar je bilo dovolj za 5. mesto, šesti pa je bil na svojem zadnjem 1. treningu Vettel. Tudi Rus Shwartzman je s sedmim mestom pokazal, da ni zastonj član Ferrarijeve akademije. DEseterico zaključujejo še Bottas, Ricciardo in Albon.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija