Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zaradi možganske krvavitve po nesreči potreboval nujno operacijo

Enzo Fittipaldi
Zaradi možganske krvavitve po nesreči potreboval nujno operacijo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.11.2022 21:48

Najnovejši član Red Bullove dirkaške akademije, Enzo Fittipaldi, je lani v Formuli 2 doživel zelo hudo nesrečo, ki je imela resnejše posledice, kot se je sprva zdelo.

Urša Prosenjak

Na začetku predzadnje dirke Formule 2 v sezoni 2021 je vnuk dvakratnega šampiona Formule 1 doživel srhljivo nesrečo, zaradi katere nato ni nastopil na zadnji dirki. Že nekaj mesecev kasneje pa je na prvi dirki letošnje sezone stal na startni črti. Njegov brat Pietro je zdaj razkril, da je bil Enzo po nesreči v veliko slabšem stanju, kot so sprva mislili.

»Veliko ljudi tega ne ve, toda ko se je Enzo vrnil domov, se je izkazalo, da ima zelo hudo možgansko krvavitev. Takoj so ga odpeljali na urgenco in operirali,« je povedal Pietro Fittipaldi.

Po njegovem bližnjem srečanju s smrtjo družina ni pričakovala, da se bo tako kmalu vrnil na stezo, a se je. Prihodnjo sezono bo nadaljeval s svojo kariero v Formuli 2, tokrat v ekipi Carlin, kjer bo zamenjal Liama Lawsona, ki najverjetneje odhaja v japonsko dirkaško serijo.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
© Copyright 1999-2023 Avtomanija