Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nobene zaskrbljenosti glede odhoda podatkov

Ducati
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.12.2022 13:16

Po besedah športnega direktorja pri Ducatiju ni nobenih skrbi glede uporabe njihovih skrivnosti MotoGP motorja pri KTM-u.

Matic Kovačič

Kljub temu, da je bil Jack Miller tekom petih let pri italijanskem proizvajalcu, najprej tri leta v ekipi Pramac in potem še dve v tovarniški ekipi, ena od osrednjih figur pri razvoju Desmosedicija GP in tako poseduje veliko znanja in skrivnosti o delovanju trenutno najboljšega motocikla v razredu MotoGP, vodstvene osebe znotraj Ducatija niso prav nič zaskrbljene glede uporabe njihovega znanja.

Športni direktor Paolo Ciabatti je namreč v inervjuju za Motorsport.com namreč razkril, da jih odhod Millerja k avstrijskemu KTM-u, ki je poleg avstralskega dirkača v zadnjem letu s strani Ducatija uspel pridobiti tudi usluge Fabiana Sterlacchinija, ki znotraj avstrijskega proizvajalca opravlja vlogo tehničnega direktorja, Christiana Pupulina, ki bo ostal Millerjev dirkaški tehnik, in Alberta Giribuolo, ki bo v avstrijskem moštvu prevzel vlogo tehničnega koordinatorja, ne skrbi, saj na ta proces enostavno ne morejo vplivati, kljub temu da so si želeli podaljšati sodelovanje vsaj še za eno leto. Na koncu je bil to tudi eden od glavnih razlogov zakaj je avstralski dirkač kljub odhodu do samega konca sezone ostal aktivno vključen v razvoj motorja.

Millerja bo v tovarniški ekipi Ducatija sicer zamenjal Enea Bastianini, ki se je ekipi pridružil za naslednji dve sezoni.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija