Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Potrjeno sodelovanje z Akrapovičem

Honda
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.01.2023 09:35

Tovarniška ekipa Honde nadaljuje z obsežnimi spremembami v njihovem MotoGP programu.

Matic Kovačič

Potem, ko je bila sezona 2022 zgodovinsko slaba za Hondo v prvenstvu MotoGP, se je dolgo časa pričakovalo, da se bodo čez zimo med pripravami na sezono 2023 zgodile velike spremembe pri japonskem motociklističnem gigantu. Začele so se pri spremembah tehničnega osebja, nadaljujejo pa se tudi pri tehničnih partnerjih.

Pri Hondi so namreč oznanili, da bodo od sezone 2023 sodelovali s slovenskim podjetjem Akrapovič, ki pri izdelavi dirkaških izpuhov v prvenstvu MotoGP že uspešno sodeluje z Yamaho, Ducatijem in KTM-om, s Hondo pa so sklenili večletno sodelovanje in tako sodelovanje iz prvenstev Superbike in vzdržljivostnih relijev razširili tudi na MotoGP.

S tem pa se nadaljuje sprememba mišljenja pri japonskem proizvajalcu, ki se počasi, a vztrajno odpira sodelovanju z zunanjimi izvajalci v iskanju poti nazaj na vrh. Akrapovič po namreč aktivno vpleten v razvoj izpuhov za Hondo RC213V, kar je zagotovo sprememba, saj so pri Hondi do sedaj vse izpuhe izdelovali sami, nato pa podjetjem (SC-Project za tovarniško ekipo in Arrow za ekipo LCR) samo prodali pravice za oglaševanje in sponzorstvo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija