Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Sainz na vrhu

2. dan - dopoldne
Sainz na vrhu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.02.2023 12:16

Drugi dan testiranj je najbolje začel Carlos Sainz s Ferrarijem.

Artur Švarc HB Press

Španec je končal pred Sargeantom in Alonsom, celoten dopoldanski del pa ni bil tako miren kot četrtek.

Današnji Sainzov čas je bil štiri desetinke boljši od Verstappnovega včeraj, 63 tisočink za njim pa je zaostal Logan Sargeant z Williamsom, kar je za mladega Američana vsekakor impresiven dosežek, čeprav je čas postavil na najmehkejši različici gum C5. Alonso nadaljuje impresivno formo Aston Martina, z enakimi gumami kot Sainz je bil tretji s štirimi desetinkami zaostanka. Četrti čas dopoldneva je pripadel Džouu z Alfo, ki pa je sicer naredil le 43 krogov.

Magnussen je uspel pripeljati Haasu peti čas, čeprav se kaže, da ne on, ne Heidfeld, nista ravno zadovoljna s prednjim delom dirkalnika, ki pogosto blokira sprednja kolesa pred ovinkom. Šesti in sedmi sta bila Ocon z Alpine in Perez, ki je nepričakovano odpeljal dopoldanski del, očitno pa bo Verstappen popoldanskega, moralo pa bi biti obratno, a si je svetovni prvak zaželel še nekaj kilometrov pod lučmi.

Hamilton je z Mercedesom naredil več kot 70 krogov, je pa nekaj časa prebil v garaži, potem ko je poškodval dno dirkalnika. Deveti čas je postavil Norris, na repu vrste pa je AlphaTauri s Cunodo, ki je prav tako polomil nekaj aerodinamike na neravninah in robnikih dirkališča.

Na koncu so trenirali rdečo zastavo in vrnitev v bokse, prekinjen štart in štart s štartne vrste. A Sargeant in Norris, drugi in tretji na ciljni črti, sta trening štarta dirke za vse razumela kot običajni trening sistema za štart in ko so luči ugasnile, je Sainz skoraj priletel v McLarna pred njim, Hamilton pa je komajda ustavil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bomby24.02.2023 18:16
A kdo A kdo ve kaj pomeni ta floroscentna barva , ki se pojavlja na dirkalnikih
macolar24.02.2023 19:22
To je aero barva (flow-vis po angleško), če misliš na tisto s katero so dirkalniki namazani po različnih delih. Z to barva inženirji preučujejo tokove zraka, glede na to kako se barva razmaže po dirkalniku med vožnjo. To je še dober stari analogni način da iz prve roke vidijo kam gre zrak.
macolar24.02.2023 19:24
Če pa misliš na T stebriček je pa včasih veljalo da sta bila različne barve glede na dirkača za volanom. Florescentno rumeno hitro opaziš - hitreje kot številke. V 90tih so bili tudi florescentno oranžni če se ne motim.
WrongWorld24.02.2023 19:33
macolar, hvala... niso vsi dirkalniki imeli enako razmazane fluroscentno zelene barve pa sem mislil da jim tisti obarvani predeli predstavljajo težavo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija