Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Džou z Alfo prekinil niz Red Bulla in Ferrarija

2. dan - popoldne
Džou z Alfo prekinil niz Red Bulla in Ferrarija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.02.2023 17:43

Drugi dan je na vrhu razpredelnice manjše presenečenje - Džou je uspel z Alfo postaviti čas dneva.

Artur Švarc HB Press

Čas 1:31.610 je bil dovolj za vrh, od Verstappna na drugem mestu pa je boljši za 4 stotinke, a z gumami dve stopnji mehkejšimi od svetovnega prvaka. Pri Red Bullu imajo vse več kot pod kontrolo in so tudi drugi dan odpeljali lepo številko krogov brez ene same težave. Zato pa se spet potapljajo pri Mercedesu - Russell je ob progi ustavil svojega W14 zaradi okvare hidravlike in izobesil rdeče zastave.

Tudi Džou je imel na koncu treninga težave, ko je hotel preveriti štartno elektroniko na koncu boksov, vendar je menjalnik vztrajno skakal nazaj v N, zato so ga morali mehaniki potegniti nazaj v garažo. Sargeant z Williamsom je imel prav tako težave, pri njem pa je šlo nekaj narobe s hibridnim sistemom, saj so mehaniki več minut čakali ob avtu, preden so ga z gumijastimi rokavicami potisnili v garažo, čeprav po drugi strani pa je zelena lučka na vrhu dirkalnika in brezskrbnost osebja dalo slutiti, da gre za vajo.

Fernando Alonso je konačl na tretjem mestu, z AMR23 je naredil 130 krogov, AlphaTauri pa je imel najboljši del testiranj do zdaj, De Vries je bil kar četrti, pa tudi Haas s Hulkenbergom za njim je manjše presenečenje. Sainz je po jutranjem dosežku ostal na šestem mestu, popoldanski Leclerc pa je bil dovolj hiter za osmi čas dneva, med rdeča pa se je vrinil Sargeant z Williamsom.

Piastri je po 74 krogih pristal na devetem mestu, medtem ko je Norrisov dopoldanski čas dovolj za 16. mesto. Deseterico z Alpine zaključuje Gasly.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld24.02.2023 18:20
do zdaj mercedes nič ni pokazal. mi zna kdo več povedati na kaj so se osredotočali in če so imeli proto gume? mal sm razočaran pri mlačnih prikazih.
DasAuto24.02.2023 19:11
ferrari letos na testih ni v ospredju, kot že nekajkrat, ko so potem imeli visokoleteče načrte, a skozi sezono zapravili vse skupaj... mogoče se jim pa letos še kaj odpre čez sezono, čeprav imam občutek, da bo rb težko prehiteti, so res homogena ekipa in jim vse deluje, kot mercedesu, s to razliko da so sedaj oni hitri in ne mercedes, v ferrariju pa vemo že nekaj sezon, da se ne ve, kdo pije, kdo plača...
kimikaze24.02.2023 19:32
Mercedes mi zgleda nekako tako. Balans avta je sigurno boljši glede na lansko leto in so glede tega zagotovo v precej boljšem položaju, a glede hitrosti je težko rečt kaj konkretnega. Morda le to, da si po obnašanju dirkalnikov na stezi, kar sem videl iz posnetkov, težko predstavljam, da bi ta trenutek Mercedes lahko konkuriral Red Bullu. Imajo trenutno težave z poplesavanjem zadka, kar pa ni nujno, da je težko popravljivo. Načeloma so se zaenkrat bolj osredotočali na iskanje mej, obnašanje, kot pa na postavljanje hitrih časov. Po drugi strani pa ne bom presenečen, če se bo ideologija zero pods dokončno izkazala za strel v prazno. A nekako se govori, da naj bi imeli tudi plan b. Vendarle je pa to Mercedes in če so lansko leto uspeli priti do zmage s tistim kengurujem, potem tudi letos ne bi smelo biti nemogoče, če se bo zgodilo, da bodo na začetku zaostajali več kot bi vsi hoteli.
WrongWorld24.02.2023 19:39
haha kimikaze... sm se nasmejal ko si omenu lanskoletni kenguru ker je to dejansko bil. rb sploh ne bom komentiral so v svojem vesolju pa vendar kaj je bilo danes s perezom? je imel kake okvare al je za razliko od maxa ubral drugačno testiranje?
kimikaze24.02.2023 20:23
Naj bi se osredotočal na vzdržljivost in dolge stinte, verjetno z dobro napolnjenim rezervoarjem. Hitri časi danes niso bili prioriteta. Pravi, da je občutek dober, podoben kot z RB18, kar je tudi logično.
WrongWorld24.02.2023 21:17
majo proto gume kako posebno oznako? sploh ne vem kdo je testiral obut v njih?
puzzler24.02.2023 21:43
...Mercedes opušča trenutni dirkalnik in se bo fokusiral na verzijo B, ki pa ni enaka tej naj bi bila nek mix Ferrarija in RB, žal imajo velke težave s prednjim delom avta. RB in Ferrari delata svoj program in vrjetno se bosta tepla za prvo mesto, dober znak okrevanja kaže Aston, med tem ko je Mclaren naletel na veliko težavo z aerodinamiko in bodo le to odpravljali skozi sezono z novimi deli...ostali toplo hladno, novinci delujejo dokaj skulirani in z velikim potencialom. Inovacijo "S-duct" je FIA danes potrdila in bo velikega pomena za sam bolid...kopiranje za to sezono bo izjemno težko. Sami časi so drugorazrednega pomena, Ferrari se predvs drži programa delovanja pnevmatik, naj bi bila pa moč samega agregat v kar lepi prednosti. RB naj bi že imel v tovarni še bolj agresivno dno ki bo testirano na treningih za GP Bahraina.
WrongWorld24.02.2023 22:03
puzzler, hočeš reči da dirkajo z dirkalnikom, ki ga ne bo na dirki? nisem te prav dobro razumel.
aichi24.02.2023 22:11
MAtr mamo preroke tu... MErcedes ma glavni problem z zadkom, tip pa piše, ko da ve več od cele ekipe :) :) :)
WrongWorld24.02.2023 22:58
dans sm vidu kar dosti podkrarjenja pri mercedesu če se temu reče ko je problem od zadaj?
WrongWorld24.02.2023 22:59
vse se da rešit aichi, tudi to poplesavanje.
puzzler24.02.2023 23:31
zakaj preroke? Po koncu testa so imeli izreden sestanek...še ne pomen da če nekdo ve več od tebe da je prerok...sej so že večkrat rekl, da če ne bo napredka z takim konceptom avta bodo spremenil to...
puzzler24.02.2023 23:33
...b verzija je že v tovarni ampak ne takega koncepta kot ga vidimo na testu...kako bodo to izvedl we will see...
puzzler24.02.2023 23:36
in ni prislo samo do okvare hidravlike...
aichi24.02.2023 23:59
Pa ti dejansko delaš v brackleyu :D
puzzler25.02.2023 00:19
...so portali ki so veliko bolj radodarni z novicami itd kot avtomanija...ampak glede na to da je edina kokr tok dosledna slovenska se pač tut tuki oglasim...lp
aichi25.02.2023 03:24
Daj ne pametuj, vsem pravljičarjem pa tud ne rabiš nasedat... Link?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija