Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nova zmaga Bautiste

VN Avstralije - 2. Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2023 11:36

Ducatijev dirkač kronal popolno prevlado italijanskega proizvajalca in s popolnim izkupičkom začel sezono.

Matic Kovačič

Tudi zadnja preizkušnja Superbike vikenda se je končala na podoben način kot prvi dve, saj je tudi drugo daljšo, 22 krogov dolgo preizkušnjo dobil dobil branilec naslova Alvaro Bautista. A zanj je zmaga imela še dodatno težo, saj je z njo na avstralskem dirkališču slavil že osmič in postal najuspešnejši dirkač na Phillip Islandu v prvenstvu WSBK. Ekipni uspeh Ducatija je z novim drugim mestom dopolnil drugi tovarniški dirkač Michael Rinaldi, na končnem tretjem pa je tokrat končal edini preživeli član tovarniške ekipe Yamahe Andrea Locatelli.

Tik za stopničkami je tokrat na četrtem mestu s svojim Ducatijem ekipe Motocorsa zaključil Axel Bassani in tako postopoma stopnjeval svojo formo tekom vikenda, peto mesto si je zagotovil še en dirkač Ducatija Philipp Ottl, ki dirka za ekipo GoEleven, prvo šesterico pa je zaključil tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona v zelo solidnem prvem dirkaškem vikendu sezone za španskega dirkača.

Na končnem sedmem mestu je dirko, potem ko jo je začel iz desetega mesta, zaključil švicarski novinec Dominique Aegerter iz ekipe GRT Yamaha in tako končal pred Jonathanom Reo, ki je sicer zelo težak vikend za Kawasaki sklenil na zanj skromnem osmem mestu. Z devetim mestom je za pet Ducatijev v prvi deseterici poskrbel italijanski novinec Danilo Petrucci iz ekipe Barni, prvo deseterico pa je kljub kazni dolgega kroga na začetku dirke zaključil domačin in drugi član ekipe GRT Yamaha Remy Gardner.

Kljub temu, da je ciljno črto prečkal kot deseti, je bil na koncu zaradi kazni ob prehitevanju v obdobju rumenih zastav drugi Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge uvrščen na končno enajsto mesto, za njim pa so se med preostale dobitnike točk zvrstili vsi štirje tovarniški dirkači nemškega BMW-ja, saj je bil Michael van der Mark dvanajsti, njegov moštveni kolega iz tovarniške ekipe Scott Redding je bil trinajsti, tik za Britancem pa sta se zvrstila dirkača ekipe Bonovo Garrett Gerloff na štirinajstem in Loris Baz na petnajstem mestu.

Vikend se je sicer zelo slabo končal za tovarniška dirkača Yamahe Topraka Razgatliogluja in Kawasakija Alexa Lowesa, ki sta se pet krogov pred koncem dirke zapletla v padec in oba ostala brez uvrstitve, na srečo tudi brez poškodb.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija