Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mlajši dirkači pazijo na svoje besede

Politična stališča
Mlajši dirkači pazijo na svoje besede
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.02.2023 02:51

Prepoved političnih izjav, ki jo je uvedla FIA, se ne nanaša le na Formulo 1, pač pa velja tudi za druge serije. A v Formuli 2 in Formuli 3 ta težava z razlogom ni tako pereča.

Urša Prosenjak

Direktor F2 inF3 Bruno Michel pojasnjuje, da v nižjih dirkaških serijah dirkači nimajo posebnega interesa izražati svoja politična stališča javno in na dirkah.

»Nismo na enaki ravni kot Formula 1, ker so dirkači mlajši. Nimajo tolikšne prepoznavnosti kot dirkači F1, poleg tega pa so njihove kariere šele na samem začetku. Paziti morajo na svoje besede in dejanja, saj si ne želijo ogroziti kariere na tak način,« pojasnjuje Michel.

Dodaja, da o novi prepovedi v F2 in F3 še niso razpravljali. »Bomo pa takoj, ko se bodo želeli o tem pogovoriti. Trenutno za to ni posebnega zanimanja, bomo pa spremljali situacijo in se pogovorili tudi s Stefanom Domenicalijem.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija