Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sojenje Nelsonu Piquetu za rasistične izjave
Brazilija
Sojenje Nelsonu Piquetu za rasistične izjave
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.03.2023 21:43

Tožilstvo v Braziliji zahteva kazen za trikratnega svetovnega prvaka za rasistične besede, izrečene novembra 2021.

Artur Švarc HB Press

Za uporabo besede neguinho (črnuh) je bil deležen množičnega obsojanja ljubiteljev F1, dobil pa je tudi prepoved vstopa v paddock, kljub temu, da se je opravičil in da je bil razumljen narobe. Piquet je izraz uporabil za Hamiltona za trčenje s Verstappnom v Silverstonu. Njegova hčerka Kelly je trenutna Verstappnova punca.

Mnoge organizacije kot so Educafro in Alianca Nacional LGBTI+ zahtevajo tudi odškodnino od Piqueta zaradi raističnih in homofobnih izrazov za Hamiltona. Odškodnina, ki jo zahtevajo zaradi široke moralne škode, znaša 10 milijonov rialov ali 1,8 milijona evrov.

Hamilton je bil takrat ob teh besedah zgrožen in je pozval k spremebam: "Gre več kot le za besde, tako arhaično razmišljanje se mora spremeniti in nima mesta v našem športu. S takim odnosom sem obkrožen že vse življenje. Čas je za akcijo."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
pobunjenik11.03.2023 22:27
Brezvezna zahteva za kazen kakor tudi brezvezna zahteva za odškodnino. Kdo je bil sploh oškodovan???
pobunjenik11.03.2023 23:27
Nelson Piquit žrtev nekih domnevnih afrofobvistov...
© Copyright 1999-2022 Avtomanija