Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

V ekipi vlada vzdušje strahu, inženirji bežijo drugam

Ferrari
V ekipi vlada vzdušje strahu, inženirji bežijo drugam
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.03.2023 01:24

Že po prvi letošnji dirki je v Ferrariju završalo. Eden glavnih inženirjev, David Sanchez, odhaja, slediti pa mu utegnejo še drugi. S situacijo v ekipi naj bi bil nezadovoljen tudi Charles Leclerc.

Urša Prosenjak HB Press

Po poročanju La Gazzetta dello Sport je Leclerc zahteval sestanek s predsednikom Johnom Elkannom. Dirkača skrbi, ker se kljub zamenjavi Mattie Binotta s Fredericom Vasseurjem ni zaostanek za Red Bullom nič zmanjšal, SF23 pa je v še slabšem položaju in manj tekmovalen, kot je bil lanski F1-75. O odhodu iz ekipe Leclerc ne razmišlja, saj je Ferrari uresničitev njegovih dolgoletnih sanj. Jasno pa je, da bo potrebno nekaj ukreniti glede degradacije gum in zanesljivosti motorja, saj sta trenutno to glavna dejavnika, ki preprečujeta Leclercu in Ferrariju resen spopad z Maxom Verstappnom in Red Bullom.

V ekipi vlada sicer precejšen nemir. Ob Sanchezovem odhodu se je izvedelo, da se za možnost zaposlitve pri konkurenčnih ekipah zanima še več inženirjav. Svoje možnosti raziskuje Inaki Rueda, Ferrari pa zapuščata tudi Gino Rosato in Jonathan Giacobazzi.

Odhod Mattie Binotta je pustil praznino v moči, zaradi katere je močno trpel dizajn dirkalnika za leto 2023. Zavladalo je vzdušje strahu, ki odvrača nove inženirje, ki bi sicer razmišljali o prihodu v Ferrari. Nihče ne želi prevzeti odgovornosti za tvegane odločitve. Razvoj letošnjega dirkalnika se je tako zaključil predčasno, brez preverjanja nekaterih zamisli, o katerih se je govorilo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RR_0112.03.2023 08:42
Ja ja, najdi si neko boljšo opcijo Charles, vedi dda z Rdečimi ne boš nikoli prvak, nikoli. Morda bi lahko podpisal z Astonom Martinom čez 2 leti, ko Alonso gre. To ne bi bilo slabo, če bi tkole razvijali dirkalnik. Trn v peti bo samo Redbull in Mercedes , ko dajo nazaj tiste stare stranice
cosword9912.03.2023 09:16
Ni vse tako boleče kot pišejo. Te odhodi ne bolijo toliko da imajo Ferrarijevci sive lase
© Copyright 1999-2023 Avtomanija