Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zakaj v Južni Afriki vsaj še nekaj časa ne bo dirke?

Jody Scheckter pojasnjuje
Zakaj v Južni Afriki vsaj še nekaj časa ne bo dirke?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.03.2023 01:48

Načrti o možni vrnitvi Formule 1 v Južno Afriko so v zadnjem času zamrli. Nekdanji dirkač Jody Scheckter razkriva, kaj se je na tem področju dogajalo.

Urša Prosenjak

Južnoafričan Jody Scheckter, ki je bil svetovni prvak v Ferrariju leta 1979, je povedal da je bila Formula 1 že blizu vrnitve v Kyalami, toda zdaj so stvari precej manj rožnate.

»Bilo je blizu,« razkriva. »Toda preden bi se lahko dogovorili, je organizator v Kyalamiju postal pohlepen.«

»F1 je prišla v Južno Afriko podpisat pogodbo. Imeli so vladno podporo, za njimi so bili tudi nekateri najbogatejši ljudje v Južni Afriki. Vse je bilo že na svojem mestu, takrat pa je predstavnik Kyalamija postal pohlepen. Čim so predstavniki F1 odšli, so obrnili ploščo. Vlada je takrat spoznala, da poteka nekakšen spor in se umaknila, to pa je bil konec,« pojasnjuje Scheckter.

Največji poraženec propadlega posla ke Jodyjev nečak Warren Scheckter. »Šest let je delal na tem in v ta projekt vložil ves svoj napor, tudi za pridobivanje sredstev. Na vsem lepem pa je bilo konec in je ostal brez vsega.«

Scheckter ne upa napovedati, ali se bo dirka sčasoma vrnila v Južno Afriko. Jasno pa je, da bo potrebno začeti s finančno podporo spet od začetka, kar je naloga, ki bo težko uspela pred sezono 2024.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija