Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nič več s kolesi na stezo

Nova prepoved
Nič več s kolesi na stezo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.03.2023 01:30

V letošnji sezoni bodo smeli dirkači svoj spoznavni pohod po stezi opraviti le peš. Ostala prevozna sredstva ne bodo več dovoljena.

Urša Prosenjak

Dirkači se ob začetku dirkaškega vikenda še pred prvim treningom seznanijo s stezo tako, da jo prehodijo peš. Takoimenovani track walk so zadnja leta pogosto opravili s kolesi, skiroji in drugimi prevoznimi sredstvi, da so prihranili nekaj časa, zdaj pa je vodstvo Formule 1 to prepovedalo.

V vsakem vikendu je v četrtek predviden termin, ki je namenjen sprehodu po stezi in vodstvo zahteva, da se dejansko opravi peš. Tako so se odločili, ker je z vsemi prevoznimi sredstvi v času, ko so na stezi tako dirkači kot tudi drugo osebje, nastala prevelika gneča. Posebej takrat, ko so na stezi tudi dirkači F2 in F3.

Dirkači z odločitvijo niso zadovoljni, saj bo tako četrtkov program še bolj natrpan. Četrtek je dan za medije, nato pa se bodo morali zvečer še podati na stezo. Težava se je pojavila že minuli četrtek, saj je bila steza zvečer zaprta in so se morali tja odpraviti prej, ko so nekateri še imeli obveznosti z novinarji. V Džedi, kjer je steza preurejena, je toliko pomembneje, da bi se dirkači z njo seznanili pred prvo vožnjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork18.03.2023 09:32
Jim ne bojo več pustil, da si s kolesi idealno linijo zacahnajo / nanašajo gumo na stezo :)
aichi18.03.2023 11:07
Pol ne bojo smeli niti rolerjev več met kot jaz v Spaju? :(
© Copyright 1999-2023 Avtomanija