Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zaradi ramadana dirka šele oktobra

Koledar 2024
Zaradi ramadana dirka šele oktobra
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.03.2023 03:02

V Bahrajnu in Savdski Arabiji se že osredotočajo na prihodnjo sezono, zlasti na to, kdo bo gostil uvodno dirko. Težavo predstavlja sočasnost začetka sezone in ramadana.

Urša Prosenjak HB Press

V letu 2024 bo mesec ramadan med 10. marcem in 8. aprilom, zaradi česar Savdska Arabija in Bahrajn nista pretirano zainteresirani za organizacijo dirke v tem obdobju. Ena izmed njiju bi lahko sicer gostila dirko 3. marca, kar pa je tudi najbolj zgodnji možen termin sezone. Druga država bo najverjetneje morala počakati do oktobra.

»Ena izmed obeh držav, na bo to Savdska Arabija ali Bahrajn, bo lahko priredila dirko še pred ramadanom, po njem pa so temperature previsoke,« je opozoril savdski princ Kalid bin Sultan Al-Abdulah Al Faisal. »Marca je vreme še sprejemljivo. V preteklosti so bile dirke v Bahrajnu aprila in je bilo prevroče.«

Obe državi, vodstvo Formule 1 in ekipe se bodo tako skupaj dogovorili, katero dirkališče bo gostilo uvodno dirko sezone 2024. »Druga država bo morala izbrati kasnejši termin, oktobra ali še kasneje, ko je vreme v naši regiji sprejemljivejše,« dodaja princ.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija