Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Cupra na elektriko, Seat na bencin

Delitev dela
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.03.2023 21:07

Seat vsaj do leta 2026 ne načrtuje električnih modelov, saj je trenutno ta vrsta pogona v domeni znamke Cupra.

Urša Prosenjak

»Trenutno se osredotočamo na električne modele v okviru znamke Cupra,« je povedal direktor obeh znamk Wayne Griffiths. »Ne moremo elektrificirati obeh naenkrat. Seat je zato zdaj znamka s tradicionalnimi pogoni, Cupra pa je električna. Zamisel sobivanja dveh znamk, ki se dopolnjujeta, je v prehodnem obdobju zelo smiselna.«

Strategija tako pomeni, da Seat, za razliko od večine tekmecev, ki so že krepko vstopili v brezemisijsko obdobje, ne bo imel nobenega električnega modela v svoji ponudbi še vsaj nekaj let. Namesto tega se bodo osredotočili na obstoječe modele z motorji z notranjim izgorevanjem in svojo ponudbo mikromobilnosti z električnim pogonom. »Odločitev o prihodnosti elektrifikacije znamke Seat bomo sprejeli kasneje,« pojasnjuje Griffiths. Lani je sicer direktor koncerna Volkswagen Thomas Schafer zagotovil, da je prihodnost Seata varna vsaj do leta 2028 ali 2029.

Cupra bo svojo ponudbo električnih vozil, ki jih trenutno zastopa Born, prihodnje leto dopolnila z modelom Tavascan, leto kasneje pa se bo floti pridružila še manjša kombilimuzina.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija