Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Porscheja ne bo v Formuli 1

Odločitev
Porscheja ne bo v Formuli 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.03.2023 21:32

Porsche je opustil načrte s Formulo 1. Po tem, ko je propadel dogovor z Red Bullom, je legendarna znamka iskala morebitnega novega partnerja, a ker tudi to ni uspelo, so se zdaj odločili, da se s Formulo 1 ne bodo več ukvarjali.

Urša Prosenjak

Čeprav je pri Porscheju zanimanje za Formulo 1 še vedno prisotno, ne bodo več aktivno iskali partnerske ekipe, saj vključitev v kraljevi razred motošporta ne bi prinesla dovolj koristi v tem trenutku. Zdi se, da je razlog v vzajemnem pomanjkanju zanimanja – Porsche ne najde ekipe, ki bi se mu zdela dovolj zanimiva, hkrati pa nobene ekipe ne zanima sodelovanje s Porschejem, ki želi biti neposredno konkurenčen do leta 2026, kar pa ni realističen cilj pri vseh obstoječih ekipah.

Glede na vsa znana dejstva iskanje partnerske ekipe ni povsem opuščeno, je pa umaknjeno v ozadje. Vstop v Formulo 1 z letom 2026 se ne zdi verjeten, Porsche se zaenkrat osredotoča na dirkaške serije, v katere je že vključen, kot je na primer Formula E.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
miata.knight23.03.2023 08:39
... in povratek v serijo WEC, kar tudi ima svojo težo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija