Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Potrebujemo več kot le nove stranice

Lewis Hamilton
Potrebujemo več kot le nove stranice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.03.2023 19:12

Mercedes W14 je večja katastrofa kot lanski dirkalnik, Hamilton pa priznava, da niso problem le minimalistične stranice.

Artur Švarc

Sedemkratni svetovni prvak je lani devetkrat stal na stopničkah, a prvič ostal brez zmage. Letošnji obeti so po prvih dveh dirkah še slabši, saj jih je suvereno preskočil celo Aston Martin.

V najnovejšem intervjuju za Sky F1 o razvoju W14, je Hamilton povedal: "Na kratek rok bomo vedeli, ali moramo narediti veliko drastičnih sprememb. Drastične spremembe so že v načrtu."

"Ljudje govorijo o novih stranicah za naš dirkalnik, a ni tako enostavno. Če damo Red Bullove stranice na naš dirkalnik, ne bomo spermenili ničesar, morda bomo celo počasnejši:"

Hamilton je še enkrat poudaril, da je opozarjal za napačno smer razvoja med zimo.

"Sem eden od ljudi, ki imajo radi vedno prav, a nimam vedno prav, v tem primeru pa sem imel, zato je bilo enostavno reči - saj sem vam rekel!"

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork23.03.2023 22:19
Nekdanji RB aero pripravnik je naredil zanimivo primerjavo AM in Mercedesovega dirkalnika; pri AM stranice ustvarjajo velik "outwash", ki hkrati tudi potegne zrak s strani izpod dna (pospešitev zraka = večji downforce). Pri Mercedesu ta efekt dosežejo s krilcem nad sidepod-i, a v kar občutno manjši meri. Je pa zagotovo delovanje celotnega koncepta pomembno, samo ena lokalna sprememba ne more razrešit problema...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija