Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

MG Metro 6R4 z Audijevim V6

Replike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.03.2023 19:20

Motorsport Tools, znan po svojih oživitvah legend, pripravlja omejeno serijo sodobnega MG Metro 6R4 skupine B.

Artur Švarc

Njihov izdelek ne bo namenjen rallyju, ampak običajnim cestam. V glavnem je narejen iz karbona, poganjal pa ga bo Audijev prisilno polnjeni V6, postavljen sredinsko. O skupini B, skupini smrti iz osemdesetih ne bomo veliko razpredali, saj je to del splošne razgledanosti vsakega avtomobilista. Plastične rakete z hudobnimi motorji so šle v vse smeri, le naravnost ne, vse dokler hudih nesreč ni bilo preveč in so skupino prepovedali.

Ena takih mini raket je bil Austin Metro, za WRC pripravljen kot MG Metro, ki je dobil svoj prvi rally 1985 za svetovno prvenstvo in to na domačih tleh. V naslednji sezoni krhek šestavljnik ni zdržal veliko dirk, potem pa je bilo tako ali tako konec skupine.

Skoraj 40 let pozneje bo MST vdahnil legendi novo življenje. Karbonska zunanjost je praktično enaka, ne bo pa nosil originalnega imena, saj zanj nimajo pravic. Proizvodnja se začne prihodnje leto, serija prvih pet primerkov pa bo stala preračunano 333 tisoč evrov. Za sedeži bo Audijev V6 iz B8 generacije Audija S4, moč pa je povečana na 450 konjev, ki se bo prenašala preko sekvenčnega menjalnika na vsa štiri kolesa. Glede na konstrukcijo avto ne bo bistveno težji od tone. 

Ali bo MST, ki je zakrivil že repliki Escorta Mk I in Mk II, naredil več kot 5 primerkov, prav tako še ni znano. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija