Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Limuzinskega Passata ne bo več

Volkswagen
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2023 00:06

Volkswagnov Passat se v limuzinski obliki poslavlja tudi v Evropi. Naslednja generacija bo izključno karavan.

Urša Prosenjak

Limuzinski Passat je bil lani sicer najbolje prodajan model v svojem segmentu, a so se pri Volkswagnu vseeno odločili, da nove generacije ne bo dobil. Direktor Volkswagna Thomas Schafer je še povedal, da bodo novo generacijo, ki bo predvidoma predstavljena poleti ali že prej, proizvajali na Slovaškem, kamor se seli tudi proizvodnja mehansko sorodne Škode Superb.

Superb, ki je bil lani drugi najbolje prodajan model, bo v novi generaciji na voljo kot liftback in karavan, dostave pa se bodo začele protu koncu leta.

Kljub ukinitvi limuzinskega Passata pa bo Volkswagen v svoji ponudbi obdržal model Arteon kot liftback in Shooting Brake različico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7724.03.2023 06:57
Smem dodati drobni popravek? Limuzinskega Passata že v tej, b8 generaciji, že lep čas sploh ni več. Razmerje prodaje je bilo v zadnjem obdobju generacije B8.5 90:10 v prid Varianta, seveda, tako da je bila odločitev več kot le jasna. In še to - s prihodom B9 generacije Passata (nekje v prvem oziroma drugem kvartalu 2024 in ne prej - mimogrede, prezentacija Tiguana se najprej zgodi 19. septembra letos, nato šele sledi Passat) se poslavlja njegova Alltrack izvedba, enako se zgodi tudi s Passatovo izvedenko Arteon, tako FB, kakor SB. To je bilo glede na prodajno statistiko slednjega jasno že prej, saj je original - Passat torej - preprosto premočan in, kot rečeno, vnaprej bomo imeli "le" Passata Variant.
ttrriss24.03.2023 10:15
ma full pametn...
etilometer25.03.2023 13:44
Boljše, ker je grd ..je pa ok avto.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija