Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Takrat se bom upokojil in smučal v Avstriji

Franz Tost
Takrat se bom upokojil in smučal v Avstriji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2023 01:04

Franz Tost je spregovoril o svoji upokojitvi in načrtih, povezanih z njo.

Urša Prosenjak HB Press

67-letni Tost že vrsto let bdi nad mladimi dirkači pri AlphaTauri. Pod njegovim okriljem je svoje prve metre v Formuli 1 odpeljal takrat 17-letni Max Verstappen, Sebastian Vettel osvojil svojo prvo zmago, več drugih dirkačev pa je napredovalo k sestrskemu Red Bullu. Kljub vsem preteklim uspehom se Tost zaveda, da bo prej ali slej moral predati vajeti. Ve tudi, kdaj se bo to zgodilo. »Preden bom dopolnil 70 let, bom zaključil s Formulo 1. Potem se bom vrnil v Avstrijo in končno spet smučal,« je povedal.

Drugače povedano, njegove besede napovedujejo, da se bo upokojil konec sezone 2025.

A pred tem ga čaka še veliko dela. AlphaTauri še ni tam, kjer bi morala biti. Ekipa se je že letos želela potegovati za točke, vendar se v resnici bori z Williamsom in McLarnom v ozadju. Tost je pred časom nakazal, da ne verjame več v svoje inženirje, še vedno pa ostaja upanje, da bo ekipi kmalu uspelo potegniti kaj več iz avta, da bi imel vodja ekipe spet razlog za praznovanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija