Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Premagati Red Bull ne sme biti naš glavni cilj

Frederic Vasseur
Premagati Red Bull ne sme biti naš glavni cilj
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.03.2023 05:02

Ferrari je imel v lanski sezoni enega bolj konkurenčnih dirkalnikov, zato je bilo pričakovati, da se bo letos ekipa spopadal z Red Bullom za naslov. S Fredericom Vasseurjem na čelu in z boljšim razumevanjem aerodinamike se je prihodnost zdela svetla in cilji dosegljivi.

Urša Prosenjak

A zaenkrat tega še ni videti. Na prvi diki je Charles Leclerc odstopil, Carlos Sainz pa se je moral boriti ne le z obema Red Bulloma, pač pa še s Fernandom Alonsom v Aston Martinu. Na drugi dirki sta Ferrarija zdsnila še nižje in končala na šestem in sedmem mestu.

Zaradi slabega začetka sezone bo Ferrari že na avstralsko dirko prišel z nadgradnjami. Vasseur opozarja, da nadgradnje niso nujno posledica slabega rezultata v Džedi. Načrtovali naj bi jih že nekaj časa.

Glede možnosti zmanjšanja zaostanka je vodja ekipe optimističen, vendar ocenjuje, da to ne bi smel biti njihov osrednji cilj. »Napačen pristop je, da bi se spraševali, ali lahko dohitimo in prehitimo Red Bull. Osredotočiti se moramo nase in na to, da vemo, kaj so naše šibke točke ter kje se moramo izboljšati.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RR_0125.03.2023 05:45
temu pa res ne paše rdeča barva
© Copyright 1999-2023 Avtomanija