Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Električni naslednik Grandlanda že prihodnje leto

Opel
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.03.2023 00:18

Opel bo v prihodnjem letu predstavil električnega naslednika modela Grandland. Stellantis bo zato v tovarno v nemškem Eisenachu, kjer ga bodo proizvajali, vložil več kot 130 milijonov evrov.

Urša Prosenjak

Proizvodnja se bo začela v drugi polovici leta 2024, električni Grandland pa bo postavljen na novo platformo STLA Medium, ki je namenjena vozilom dolžine med 4,2 metra in 5 metrov, omogoča pa vgradnjo baterije s kapaciteto med 87 do 104 kWh, kar zadošča za doseg 700 km. Vozila na tej platformi bodo po navedbah Stellantisa imela moč od 125 kW do 330 kW.

Direktor Opla Florian Huettl je ob novici o prihodu električnega Grandlandovega naslednika dodal: »V tej tovarni proizvajamo vozila vrhunske kakovosti že več kot tri desetletja in nenehno izboljšujemo našo konkurenčnost. Na tej poti ostajamo tudi z električnim naslednikom modela Grandland. Ta odločitev je pomemben korak za znamko Opel v njeni poti k cilju postati povsem električna znamka v Evropi do leta 2028.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija