Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Avstralija je skoraj moja domača dirka

Valtteri Bottas
Avstralija je skoraj moja domača dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.03.2023 02:14

Valtteri Bottas z navdušenjem pričakuje avstralsko dirko, saj ga na deželo Tam spodaj vežejo močna čustva. Avstralijo imenuje svoj drugi dom.

Urša Prosenjak

Za velik del Finčeve naklonjenosti je zaslužno njegovo dekle, ki je Avstralka. Dirkač ekipe Alfa Romeo je tako že v Avstraliji in se je prejšni konec tedna udeležil festivala motošporta v Adelaidu.

V poklon svoji povezanosti z Avstralijo bo imel na prihajajoči dirki posebno čelado, ki slavi kulturo Aboriginov. Po dirki jo bo prodal na dobrodelni dražbi, izkupiček pa podaril organizacijama Save the Children in Koorie Academy Basketball.

»Avstralska kultura in zgodovina me zadnja leta močno zanimata, zlasti zaradi moje partnerke Tiffany. Odločena sva, da bova izrazila poklon tukajšnji kulturi in tako se je rodilo sodelovanje z Rickyjem,« je povedal Bottas.

Ricky je Ricky Kildea, umetnik Aboriginskega rodu, ki je zasnoval čelado, ki je bila nato izdelana v dveh izvodih. Eden izmed njiju bo 11. aprila prodan na dražbi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija