Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Vrača se Craig Pollock s spolno enakopravno ekipo

Nova ekipa
Vrača se Craig Pollock s spolno enakopravno ekipo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.03.2023 21:21

Na vstop v Formulo 1 se pripravlja še 12. ekipa. Z letom 2026 naj bi na startni črti stal Craig Pollock s svojo ekipo, ki se imenuje Formula Equal.

Urša Prosenjak

Craig Pollock v Formuli 1 ni novinec, bil je manager Jacquesa Villeneuva, ko je Kanadčan leta 1997 postal svetovni prvak, bil pa je tudi ustanovitelj ekipe BAR, ki je bila del Formule 1 med leti 1999 in 2005, takrat pa je v šport pripeljal tudi Hondo.

Pollockova nova ekipa se imenuje Formula Equal, ime pa razkriva posebno naravnanost ekipe – sestavlja jo 50 odstotkov moških in 50 odstotkov žensk. »Naš cilj je ponuditi priložnosti ženskam, da lahko dosežejo vodilne položaje v motošportu,« pojasnjuje Pollock. »Želeli smo sestaviti ekipo, ki bi jo sestavljajo enako število moških in enako število žensk, kar je izjemno težko doseči pri obstoječih ekipah. Veliko lažje je, če začnemo povsem od začetka. Zavedamo se, da bomo morali veliko vložiti tudi v izobraževanje in usposabljanje, saj trenutno ni dovolj žensk usposobljenih za raven Formule 1, obenem pa si morajo zaslužiti mesto v njej.«

Ker pa ustanovitev nove ekipe ni poceni, išče Pollock podpornike za svoj podvig. »Intenzivno se dogovarjamo z neko državo v zalivskem območju,« je razkril. Glede na siceršnje ambicije Savdske Arabije v Formuli 1 je moč domnevati, da je to država, o kateri govori, vendar Pollock tega ne želi komentirati. »O tem ne morem govoriti, se pa bo naš potencialni partner razkril v bližnji prihodnosti. Upam, da se bomo dogovorili, saj je za takšen projekt potrebno veliko denarja.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matuc30.03.2023 07:39
Rofl... Država, katera zatira ženske, kot neko smet, naj bi vlagala v ekipo, ki bi jo sestavljalo 50% žensk. Nekaj mi ne gre skupaj :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija