Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Izginil bo legendarni trenutek zmagoslavja

Odziv
Izginil bo legendarni trenutek zmagoslavja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2023 01:57

Christian Horner je presenečen nad prepovedjo plezanja na ograjo pitwalla ob zmagi. Boji se, da bo zaradi tega šport izgubil enega legendarnih trenutkov.

Urša Prosenjak

»Presenetilo me je, da naj bi bila to težava, če sem povsem odkrit, vendar verjamem, da je potrebno vse, kar je povezano z varnostjo, vzeti zelo resno,« je povedal na novinarski konferenci v Melbournu.

Vodjo ekipe Red Bull Racing žalosti, da ekipe ne bodo mogle praznovati svojih zmag kot doslej. »Precej legendaren trenutek je, ko vidiš zmagovalni dirkanik pripeljati v cilj in njegovo ekipo, ki praznuje zmago na pitwallu, seveda, če to počnejo na varen način,« je dodal.

»Mislil sem, da je to običajen del dirke Formule 1, kot Red Bull Racing smo to doživeli 94-krat, pa nikoli nismo imeli poškodbe ali v tem videli karkoli zaskrbljujočega. A če so pravila takšna, kot so, so pač pravila,« zaključuje Horner.

S prepovedjo ni zadovoljen niti vodja ekipe Aston Martin Mike Krack. Sicer obljublja, da bo pravilo upošteval, vendar ne izključuje možnosti, da bo kdo vseeno splezal na ograjo, če bo Fernando Alonso osvojil svojo 33. zmago. »Fernando zagotovo ne bo plačal kazni, če bo ekipa splezala na ograjo,« je poudaril.

»To je nekaj, kar moramo spoštovati, če gre za povsem varnostno smernico in če je to pravilo, ga bomo upoštevali. Če ga bo kdo prekršil, bomo pač plačali kazen,« je pojasnil. Vendar ne vidi veliko možnosti, da bi se to zgodilo v Albert Parku. »Mislim, da bo tu precej težko plezati na ograjo, ker je ni, samo steklo je.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija