Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bagnaia rutinirano do nove zmage

VN ZDA - Sprint Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.04.2023 09:55

Tovarniški dirkač Ducatija zdržal pritisk Alexa Rinsa v prvih krogih in se v drugi polovici dirke odpeljal konkurenci.

Matic Kovačič

Zmagovalec Sprint dirke na dirkališču Amerik v Austinu je postal italijanski dirkač v barvah tovarniške ekipe Ducati Francesco Bagnaia, ki je na koncu uspel slaviti s prednostjo 2 sekund in pol pred dirkačem LCR Honde Alexom Rinsom, ki je ponovno dokazal, da mu tehnično zahtevno in zelo dolgo teksaško dirkališče zelo ustreza, na tretje mesto pa se je kljub bolezni in pomanjkanju energije iz začetnega dvanajstega prebil dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin.

S končnim četrtim mestom se je po neuspešniih napadih za preboj na stopničke moral zadovoljiti Apriliin dirkač Aleix Espargaro, peto mesto si je po začetku z enajstega zagotovil KTM-ov tovarniški dirkač Brad Binder, prvo šesterico pa je po padcu v ozadje po napaki v prvem ovinku osvojil dirkač ekipe MooneyVR46 Ducati Marco Bezzecchi in uspel zadržati vodstvo v skupnem seštevku.

Tik za njim se je na končno sedmo mesto po izjemno slabem štartu uvrstil njegov moštveni kolega Luca Marini, osmo mesto in dve točki si je na krajši preizkušnji zagotovil povratnik po poškodbi Miguel Oliveira iz ekipe RNF Aprilia, zadnjo točko pa je za deveto mesto osvojil Binderjev moštveni kolega v ekipi KTM Jack Miller.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija