Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Po prvem dnevu na vrhu Neuville

Rally Hrvaška - Petek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2023 02:32

Prvi dan pri naših sosedih se je najbolje končal za Thierryja Neuvillea, ki vodi pred Elfynom Evansom.

Artur Švarc

Belgijec je dobil dopoldanski petkov del s 16,1 sekunde prednosti, potem ko je Ogier, ki je bil najhitrejši na SS1, prebil gumo, popoldne pa mu je za vrat dihal Evans s Toyoto in pred soboto zmanjšal prednost Neuvillea le na 5,7 sekunde. Tretje mesto je v petek pripadlo Ottu Tanaku s Fordom Pumo, zaostaja pa že za 30 sekund, še 3,4 s več pa drugi Hyundai z Lappijem. Ogier se je po uspel po kar dveh težavah z gumo uspel vrniti na peto mesto, zaostaja pa 1:23,7, sledijo pa Loubet, Kacuta in svetovni prvak Rovanpera, ki je po težavah s kolesom na SS2 prav tako izgubil 2 minuti. 

Dopoldanski del je potekal v jasnem vremenu, popoldne pa je kazalo na dež. Prvo popoldansko preizkušnjo je dobil Ogier, zadnja petkova pa Evansu, ki bo soboto začel z minimalnim zaostankom za Belgijcem. Sobotni del bo imel 116,6 km na osmih hitrostnih preizkušnjah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija